Re: Stravenky zaměstnancům
Z vlastní zkušenosti,kdy jsem pracovala na pol.úvazek-nárok na stravenku jsem neměla. Ve firmě máme elektronickou docházku,kde se automaticky vyčíslí počet stravenek za odpracované směny.Ať směna trvá 5 nebo 12hodin,nárok je pouze na 1 stravenku.Možná je to jinde jinak?????
Re: Stravenky zaměstnancům
Ano, zaměstnavatel sám stanoví, jakou část musí zaměstnanec odpracovat, aby měl nárok na stravenku. Když stanoví, že musí být odpracována celá směna, pak při odpracování části směny stravenka nenáleží (četla jsem i právní výklad, který připouští poskytnutí stravenky pouze při odpracování celé směny). Pokud má někdo úvazek třeba 4 hodiny, je to jeho směna, a pokud má firma stanoveno, že při odpracování směny je nárok, pak má nárok i tento pracovník. Pokud stanoví, že je nárok po odpracování např. 5 hodin, nárok nemá. My jsme ve firmě stanovili odpracování alespoň 4 hodin a protože všichni pracují na plný úvazek, znamená to odpracovat aspoň polovinu směny. Pokud trvá směna třeba těch 12 hodin, může být, ale nemusí, poskytnuta další stravenka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.