Vlákno názorů k dotazu Mínusový zůstatek pokladny od Emil - Re: mínusový zůstatek pokladny Paní Evo, je to situace...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2006 23:22

Emil (neregistrovaný)

Re: mínusový zůstatek pokladny
    Paní Evo, je to situace takříkajíc o ústa. Předělávat loňský rok - to by byla hrozivá práce (záleželo by na tom, kdy se pokladna do červených čísel dostala). Ale jinak - vím ze školení - červené zůstatky v pokladně považuje berňák zpravidla za zatajené tržby.
    Pokud nemáte závěrku hotovou, půjčka od společníka by to zčásti řešila, ale za určitou dobu by ty peníze chtěl "vrátit". Možná by bylo řešením (dost nezvyklým) vykázat to jako mimořádné výnosy MD pokladna a Dal 68x. Tak pokladnu vynulovat a peníze zdanit. Při tom uvážit následující účtování k 31.12.2005 -:
    MD 211 pokladna . . . . . . . . 78.000,- (kon.stav. = 0).
    Dal 68x mimořádné výnosy . . . 65.546,-
    Dal 343 DPH . . . . . . . . 12.454,-. a narychlo podat dodat.daň přiznání DPH.
    Pak by bylo potřeba to trochu vyšperkovat zápisem inventarizační íkomise. Protože jste účetnictví přebrala, tak až by přišel berňák, musila byste bezradně krčit rameny.
    Na něco lepšího mě můj Alzheimer už nepustil.

• 10. 5. 2006 1:36

. (neregistrovaný)

a co to je zase za blbost? do mimořádných výnosů a k tomu odvést DPH?

• 10. 5. 2006 6:29

Emil (neregistrovaný)

+Moje tchyně povětšině věděla, že to a to bylo uděláno blbě. Při dotazu jak to teda mělo být uděláno, vyklízela pole. +

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).