Re: Lhůty pro kontrolu FU
Pokud vím, tak žádné lhůty pevně stanovené nejsou (jako třeba na OSSZ). Rovněž na to nemá vliv opravné daňové přiznání ani zisk resp. ztráta, pokud extrémně nevybočují z rámce standartu. Pokud by k vám přišli letos, rok 2000 vám už kontrolovat nebudou (víc než 5 let zpět). U nás byli loni a brali jen roky 2001 a 2002.
špatně jsem se vyjádřila - ať si kontrolují co chtějí :o) - jde mně samozřejmě o lhůty pro vyměření.
Studovala jsem staré příspěvky: takže je to 3 roky od lhůty po podání přiznání a ztráta na to nemá vliv. Podáváme přiznání k 30.6, takže za rok 2002 nám nemohou doměřit až po 1.1.2007 nebo po 30.6.2006?
*** V tomto případě přesná data během roku nejsou důležitá - počítá se "od konce zdaňovacího období". Takže DP za rok 2001 podáváte v roce 2002, a tak rok 2001 šel naposledy doměřit v roce 2005. Rok 2002 půjde naposledy doměřit v tomto roce (2006) - a v podstatě bude stačit, když učíní krok v prosinci ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.