Re: výplata cestovních náhrad
§21 z. 119/92 o cest. náhradách:
(3) Zaměstnanec je povinen do 10 pracovních dnů po dni ukončení pracovní cesty předložit zaměstnavateli písemné doklady potřebné k vyúčtování pracovní cesty a též vrátit nevyúčtovanou zálohu.
(4) Zaměstnavatel je povinen do 10 pracovních dnů ode dne předložení písemných dokladů provést vyúčtování pracovní cesty zaměstnance a uspokojit jeho nároky.
Ostatní je zřejmě na právníka seznámeného s podrobnostmi.
Děkuji za odpověď - toto jsem již v zákoně našel, ale co mám v tomto případě dělat? Najmout si právníka a zažalovat firmu??? Kvůli dluhu firmy nemám mnoho volných prostředků na soudy navíc co se stane když v době mezi podáním žaloby a začátkem soudu mi zaměstnavatel zaplatí? Tím by žaloba neměla smysl a peníze mnou vynaložené na právníka by přišly v niveč. Navíc rád bych se zeptal jestli je nějaká promlčecí doba ohledně cestovních náhrad...není možné, že mi po uplynutí celého roku (například) řeknou, že již na náhrady nemám nárok?
Děkuji!
urcite nejaka lhuta bude, jen ted nevim, kde ji hledat (asi obecne v zakoniku prace...), predpokladam, ze bude 3 roky (mozna i rok)... byt vami, tak zahajim "jemny utok" na zam-tele .... rekla bych mu, ze se hodlam obratit na mistni urad prace (navic tam mate pravni pomoc zdarma), popripade na Inspektorat prace..... a uvidite, jestli mu to bude stat za ty problemy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.