Re: klouzavé volno
To není přesně ono. Vysvětlim vám mojí situaci. Pracuji ve směnovém provozu. Za duben jsem odpracoval 152 hod podle FPD, a dál jsem měl nárok na 5 dnů klouzavého volna. Jenže během dní, kdy jsem si je měl vybrat jsem onemocněl, takže zůstaly nevybrány. Podle mého už na ně nemám nárok, ale mzdová účtárna mi je započítala místo 5 dní, co jsem odsloužil a vytvořila mi tak 5 dní náhradního volna. Jejich polotika je prostě za každou cenu je vybrat.
dík za odpověď
Dobrý den,
já si myslím, že klouzavé volno Vám vzniká, pokud odpracujete více, než je stanovený pracovní fond. Ten vzniklý přesčas si potom vyberete ve formě náhradního volna (klouzák). Pokud jste onemocněl a přinesl neschopenku a započítali Vám nemocenskou, pak Vám ale nemají právo toto volno zrušit. Pokud jste si toto volno vybral na své nemocnění, pak si myslím, že je to výhodnější, než samostatná nemocenská, a již na něho nárok nemáte. S pozdravem,Lucie
U nás je klouzavé volno neplacené. Jsou to prostě dny nad rámec fondu prac. doby. Jde o to, že mi vytvořili 5 dní neplaceného volna, o které nestojím. Kdybych např. marodil 6 měsíců a každý měsíc by mi přibyly průměrně 3 dny KV, měl bych pak 18 dní KV a defacto bych sedmý měsíc byl celý doma zadarmo, abych si je vybral.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.