Re: Zásoby-likvidace, snížení hodnoty?
Nejvýhodnější způsob je prodat je za symbolickou cenu. Darování má úskalí dodanění a odvodu DPH z pořizovací ceny. To samé i vyřazení z evidence jiným způsobem. Cenu si snížíte jen tím prodejem. Nejlepší je na to myslet včas a rozkládat to do víc roků.
Jana F.
Re: Ještě dotaz jménem 1234 :-)
takže milá Jano F.
1. neberte si laskavě můj nick do úst, já vaším jménem taky nemluvím
2. to, že se snažíte provokovat a pak naříkáte, že nevíte co s "magorama", kteří nemají tu vaši pravdu, už o vás taky něco vypovídá
3. karty by pomohly. bylo by vidět, kdy bylo zboží pořízeno a v jaké hodnotě. že v tom skladu leží dloooouho. stačil by interní předpis, že vzhledem k módnímu trendu se např. může snížit prodejní cena o x% po určité době, až pod cenu pořizovací, vzhledem k materiálu pokud ztrácí časem kvalitu, nebo by se napsalo v IS, že pokud bude na skladu ležet zboží déle než.......tak se po určité době vyprodá za nižší cenu kvůli uvolnění skladu a nákladům na skladování atd atd.
Re: Ještě dotaz jménem 1234 :-)
Paní Jano F. nemáte se zač omlouvat. Ta diskuze bohužel k ničemu nevedla, tak jsem Vám tak odpověděla (pochopila jsem smysl Vaší otázky).Díky. Mrzí mě, že Vás pořád 1234 napadá a uráží. Každý má přece svůj vlastní názor, jakým způsobem vede sklad.evidenci a pokud nemá problém s úřady, tak není co řešit.
No taky jsem to chtěla vyřešit prodejem za "symbolickou hodnotu", jenže můj klient nemůže najít nikoho, komu by to prodal (jen ať se hoch snaží!). Škoda, že mu to ta předešlá účetní nezačala řešit dříve (ale to její problém nebyl). Jinak díky za reakci.
To také není špatný nápad :-) Jeden známý "prodával" cigarety za polovinu ceny, vývěsní ceduli s cenami vyfotografoval před obchodem a fotografii založil do účetnictví. Než jí stačil vyfotit, byl tam zástup lidí, tak to honem stáhl. Nevím, jestli je to správné, ale měl kontrolu a bylo to O.K. Jana F.
před kolkováním mu to projít mohlo, teď už těžko.
a jestli je to správné? z hlediska zákona o dani z příjmů ne, z hlediska zákona o účetnictví taky ne, z morálního hlediska taky ne. ale to jistě víte, že to byl podvod, ne? ale to odpovídá vašemu stylu žaves:-(
Re:To snad není pravda!
Ivano, já sem chodím taky proto, abych pomohl, a taky proto, abych se něco nového, co nevím, naučil. Nejsem si vědom, že bych urážel paní Janu F. (jestli myslíte tu metodu žaves, tu zde sama propaguje:-) a už vůbec si nevybíjím žádnou zlost. zkuste být taky trochu objektivní:-))) Já ji chudákem nenazývám, její názory vyvracím argumenty a paragrafy....Však až vám přijde kontrola a bude to nějaká přepečlivá úřednice, požadující skladovou evidenci, ceníky a podobné "zbytečnosti", tak si vzpomenete. Mimochodem, kromě mého vybíjení zlosti a urážení jsem vám poradil zcela legální způsob, jak obhájit, že ty zásoby prodáte třeba za 1,-Kč. Ale to už jste asi nečetla, že? Vždyť je to od 1234:-(((
Ivano, plně chápu Vaše rozhořčení, ale až Vás přejde vztek, tak se zkuste zcela nezaujatě a nad věcí zamyslet. 1234 má dokonalý, precizní a hlavně domyšlený systém práce. Neberte tedy jeho závěry jako výpady či urážky, on jen říká pravdu způsobem, který se nám hrubě nelíbí:-)))
Jeho naučná pojednání ale Vaši situaci nevyřeší a tak myslím, že nápad Jany F. s fotografií vývěsní cedule je použitelnější. Preventivně ujišťuji 1234 že já a určitě i Jana F. víme, že tento postup je veskrze nesprávný, nemorální ... atd.
Doufám, že nebudeme obviněny z trestného činu poňoukání k ... Graver nebo Pája by to uměli správně pojmenovat :-))) Hezký víkend všem.
no já nevím, fotka že by byla důkazním prostředkem sama o sobě? o čem by svědčila? že vyvěsil ceduli o prodeji?
já bych volil oporu v interních předpisech. ty MUSÍ přijmout berňák jako důkazní prostředek.tím obhájí nižší cenu (třeba i 1,-Kč) a pokud bude sedět deník tržeb, evidence a ceník, je to neprůstřelný.
poňoukat můžete jak chcete, to tu poňoukáme občas všichni. ale paní Jana F. psala, že neví, zda je to správné-)))
>>1234 má dokonalý, precizní a hlavně domyšlený
>>systém práce.
Souhlasím, to jsem nikdy nezpochybňovala. Jen to není jediný možný způsob :-) Jana F.
>no já nevím, fotka že by byla důkazním prostředkem
>sama o sobě? o čem by svědčila? že vyvěsil ceduli o
>prodeji?
>já bych volil oporu v interních předpisech. ty MUSÍ
>přijmout berňák jako důkazní prostředek.tím obhájí nižší
>cenu (třeba i 1,-Kč) a pokud bude sedět deník tržeb,
>evidence a ceník, je to neprůstřelný.
>poňoukat můžete jak chcete, to tu poňoukáme občas
>všichni. ale paní Jana F. psala, že neví, zda je to
>správné-)))
Pane 1234 já jsem tu provokaci myslela v dobrém, stýskalo se mi po vás :-)))
Ta fotka samozřejmě není žádným nezpochybnitelným důkazem, ale měl byste vidět, jaký to na pracovnici FÚ udělalo dojem. Nevím, jestli by na ni víc zapůsobila taková kuriozita jako interní směrnice v DE :-)
Veřejně se přiznávám, že mě přitom netrápily žádné výčitky svědomí, ale měla jsem radost :-))) Jana F.
Protože je v DE žádný předpis nenařizuje, domnívám se alespoň že s koncem JÚ tahle povinnost padla a neříkejte mi, že ne. Dobrovolně je mít můžete, to ale skoro na všechno, třeba na chod domácnosti. Tím to nechci zlehčovat, naopak, nějaké by se mi doma hodily. Jana F.
Proto, že nejsou nařízeny, je to kuriozita? Je to skvělý důkazní materiál pro berňák v mnoha ohledech. Při oceňování zásob (snižování prodejních cen...), poskytování pracovních pomůcek a oděvů (poté jdou do nákladů i když na nich není logo...), cesťáků a vůbec používání vozidla (např. parkování doma a tím pádem cesty do provozovny v nákladech) a dalších mnoho věcí. Myslím si, že firma, která má zaměstnance, zásoby, víc provozoven a opravdu podniká na profesionální úrovni se bez nich neobejde.
>>>
>>>>>1234 má dokonalý, precizní a hlavně domyšlený
>>>>>systém práce.
>>>*********************
>>>Souhlasím, to jsem nikdy nezpochybňovala. Jen to není
>>>jediný možný způsob :-) Jana F.
>>>*******************************
>>>
>>>>no já nevím, fotka že by byla důkazním prostředkem
>>>>sama o sobě? o čem by svědčila? že vyvěsil ceduli o
>>>>prodeji?
>>>>já bych volil oporu v interních předpisech. ty MUSÍ
>>>>přijmout berňák jako důkazní prostředek.tím obhájí
>>>>nižší
>>>>cenu (třeba i 1,-Kč) a pokud bude sedět deník tržeb,
>>>>evidence a ceník, je to neprůstřelný.
>>>>poňoukat můžete jak chcete, to tu poňoukáme občas
>>>>všichni. ale paní Jana F. psala, že neví, zda je to
>>>>správné-)))
>>>*****************
>>>Pane 1234 já jsem tu provokaci mysle
la v dobrém,
>>>stýskalo se mi po vás :-)))
>>>Ta fotka samozřejmě není žádným nezpochybnitelným
>>>důkazem, ale měl byste vidět, jaký to na pracovnici
>>>FÚ
>>>udělalo dojem. Nevím, jestli by na ni víc zapůsobila
>>>taková kuriozita jako interní směrnice v DE :-)
>>>Veřejně se přiznávám, že mě přitom netrápily žádné
>>>výčitky svědomí, ale měla jsem radost :-))) Jana F.
>>>***************************
>>
>>proč by měly být interní směrnice v DE kuriozitou????
>***********************
>Protože je v DE žádný předpis nenařizuje, domnívám se
>alespoň že s koncem JÚ tahle povinnost padla a
>neříkejte mi, že ne. Dobrovolně je mít můžete, to ale skoro
>na všechno, třeba na chod domácnosti. Tím to nechci
>zlehčovat, naopak, nějaké by se mi doma hodily. Jana F.
>***************************
nebo další. jak prokážete, že jste nekrátila tržby, když jste prodala míň kilo zboží, než nakoupila, když nebudete mít směrnici na ztratné?
O kolik procent můžete uplatnit vyšší ztratné se směrnicí než bez směrnice?
Tím chci říct, že ztratné je nepatrná částka, kterou dle mých zkušeností FÚ zakalkuluje do svého kontrolního přepočtu, než vám případně doměří tržby. Dělají to podle charakteru činnosti přiměřeně a opravdu slušně ať už máte směrnici nebo ne. Jana F.
cože???? fú vám samo nemůže nic zakalkulovat, to by nebyla kontrola dokazováním, ale pomůcky. např. u hospod může být ztratné na potravinách sakra vysoké, pokud dodržujete předpisy a nemáte šoker. pak může vyhoupnout i na 50%. a stánkaři se zeleninou?
bez směrnice asi těžko budete mít nějaké ztratné, ne? do výdajů jdou přece pouze prokázané výdaje. a jaký dělá váš fú "kontrolní" přepočet? co to prosím je? u nás zkontrolují namátkově zda sedí skladová evidence, jaká je zhruba marže a zda sedí zhruba s ceníky. pokud něco z toho chybí, jdou hloub. pokud to nesedí, šťourají. ale o nějakém kontrolním přepočtu jsem ještě neslyšela, a to mám pár kontrol za sebou:-(
A sakra, už zase NESLYŠELA :-))) Vy máte fakt krizi identity :-))) Vidíte, to máte z těch změn, už možná vím, kdo jste :-).
Ale vážně, na ten výpočet jsem se kolikrát ptala, pokaždé mi bylo řečeno, že je to jejich interní neveřejná pomůcka. Jana F.
žádnou krizi identity nemám, nemějte strach:-))) a ať si myslíte co chcete o tom, kdo jsem, co to změní na mých odpovědích a na zákonech? mě je úplně jedno, kdo jste vy, i to, jestli víte kdo jsem já nebo ne. já jsem zde abych poradil a sám se poučila. (teď se vám ta věta líbí??:-))
aha, tak oni vám vykládali o tom, že si dělají nějaký interní tajný výpočet?? a to vás uklidnilo natolik, že interní směrnice (které jsou narozdíl od nějakých interních neveřejných pomůcek berňáku závazné) v DE považujete za kuriozitku? a ten jejich interní neveřejný blaf je platný v rámci MFČR, nebo jen některého FŘ?
To víte, Anno, od našeho mládí se leccos změnilo. Například už není to naše milé JÚ, ale DE, a kdo vede DE není účetní jednotkou. A v zákonech stojí, že interní směrnice vede účetní jednotka, to určitě znáte jako zkušená účetní. Docela bych si připadala spíš jako blb, kdybych je dobrovolně v DE vedla. Mě při práci nepomohou a až objevím v nějakém případě výhodu mít směrnici (možná zrovna pro ten úbytek zásob, pokud by to přinášelo nějaký efekt a ne pár haléřů), tak si ji vytvořím, proč ne. Ale nemusím to mít dobrovolně zpracované jako systém u každého. Jana F.
od vás by to asi ani nikdo ani nečekal. vám při práci nepomohou? je to možné. jestli jen mydlíte data do pc a víc vás nezajímá. já když někomu zpracovávám účetnictví, tak kromě toho mydlení mu to ještě pohlídám i z daňového, nejen účetního hlediska, řeknu co vše je povinen sám si vést (např. tu skladovou evidenci, inventarizaci, ceníky, deníky tržeb,...:-)) a co vše mu může pomoci nejen pro jeho podnikání, ale i v boji s úřady (např. ty interní směrnice). ale každý svou práci dělá jinak. někdo vaší metodou žaves (jestli jsem to dobře pochopila - žádné velké sraní, hlavně že dostanu zaplaceno), někdo zodpovědněji, tj. nejen to co musím, ale i to, co klientovi pomůže.
Nebo se na to můžeme podívat z jiné stránky - snažím se neotravovat klienty zbytečnostmi, nevymýšlet si práci navíc, kterou zákon nevyžaduje. A přiznávám, že raději dvě hodiny přemýšlím, jak udělat za hodinu práci, kterou bych bez přemýšlení dělala tři hodiny. Lenost je matkou pokroku :-) Jana F.
>>od vás by to asi ani nikdo ani nečekal. vám při práci
>>nepomohou? je to možné. jestli jen mydlíte data do pc
>>a víc vás nezajímá. já když někomu zpracovávám
>>účetnictví, tak kromě toho mydlení mu to ještě
>>pohlídám i z
>>daňového, nejen účetního hlediska, řeknu co vše je
>>povinen sám si vést (např. tu skladovou evidenci,
>>inventarizaci, ceníky, deníky tržeb,...:-)) a co vše
>>mu může
>>pomoci nejen pro jeho podnikání, ale i v boji s úřady
>>(např. ty interní směrnice). ale každý svou práci
>>dělá
>>jinak. někdo vaší metodou žaves (jestli jsem to dobře
>>pochopila - žádné velké sraní, hlavně že dostanu
>>zaplaceno), někdo zodpovědněji, tj. nejen to co musím,
>>ale
>>i to, co klientovi pomůže.
>******************
>Nebo se na to můžeme podívat z jiné stránky - snažím
>se neotravovat klienty zbytečnostmi, nevymýšlet si
>práci navíc, kterou zákon nevyžaduje. A přiznávám, že
>raději dvě hodiny přemýšlím, jak udělat za hodinu práci,
>kterou bych bez přemýšlení dělala tři hodiny. Lenost je
>matkou pokroku :-) Jana F.
>****************************
raději dvě hodiny přemýšlím, jak udělat za hodinu práci,
>kterou bych bez přemýšlení dělala tři hodiny
neříkal to zde již někdo jiný ?????????????
Když to dáte do vyhledávače, bude hned jasno!
Které jeho jméno mám uvést?
Ale i podle vašich dalších příspěvků, které jsem teď četla kousek dole, vám tady museli moc ublížit. Pokud jsem to byla já, tak mě to mrzí. Mohu to nějak napravit a nějak vám pomoci? Jana F.
Vám museli ublížit mnohem dříve a jak je vidět, pomoci vám není.
Vydávat cizí myšlenky za svoje, v tom by vám opravdu slušel ten
magisterský titul (jak navrhoval pája), ale při MgB by mimo
účastníků tohoto fora nikdo nevěděl o co běží.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=212281
odbočení: můj fotr (jak se u nás říká) mě vždy radil:
dvě hodiny přemýšlej jak to zmáknot za hodinu, než aby
ses tři hodiny dřel. Autor zprávy: 1 Čas zápisu: 12.4.2006 20:27
Vaše následující příšpěvky k tomuto problému spíše nasvědčují
vašemu vzdělání z oblasti veteriny než účetnictví. To jste mimochodem potvrdila tou větou o klientech, kteří si musí vést skladovou evidenci sami, vy by jste pro ně byla drahá.
Tím jste jenom potvrdila, že na povzdechy jste dobrá, ale o tom,
o čem ještě nebyla na tomto foru řeč, nebo o čem vás neučili v té nedělní škole, o tom nevíte nic.
Děkuji, že o mě máte takový zájem :-) Jen mám výčitky svědomí, kolik místa tady zabírají příspěvky o mé mentální a profesionální retardaci. Možná by to chtělo nějakou zvláštní sekci, prosím, pane Hakene, nešlo by to nějak zařídit?
Jinak je pravda, že mě moje rodina terorizuje. Vařila jsem včera do půlnoci!!! a dnes celý den pro akci, kterou si vyvzpomněl můj manžel :-((( Ještě že zde najdu útěchu :-))) Jana F.
kdybyste např. v tomto vlákně nepokládala otázky cizím nickem (konkrétně mým), mohla diskuze skončit. tazatelka by si vyfotila cedulku s výprodejem a myslela by si, že to stačí. ale snad pochopíte, že když někdo mým jménem pokládá dotazy, připadne mi to sprosté, podlé a zákeřné a tak reaguji. já netušil, že se debata tak rozvine, protože jsem dosud netušil, že interní směrnice mohou pro účetní znamenat zbytečnost:-(
to vy jste se vysmívala mé radě tím, že IS jsou kuriozitka:-) a tím jen o své mentální a profesionální retardaci přesvědčujete:-(
Re:Technická poznámka
Použití jakéhokoliv jména nebo nicku v nadpisu není pokládání otázky cizím nickem - to by bylo, kdybych se vaším nickem podepsala. V nadpisu je možné napsat cokoli, každému je jasné, že k identifikaci pisatele slouží podpis. Jana F.
1. když si vezmete můj nick do úst, abyste provokovala, nedivte se reakcím.
2. můj názor je, že se to nedělá, když se chci na něco zeptat, zeptám se, a ne že se tu někdo ptá mým jménem
3. z čeho plyne, že vy můžete nadávat, provokovat, ale když vám to někdo oplatí (bez nadávek, jako reakci na vás) je to zlé?
4. proč nikdy neodpovíte na konkrétní otázku, pokud se jedná o odborné věci a jádro diskuze?
Víte problém je v tom, že já si přesně to samé myslím o vás. Musíte uznat, že i když máme rozdílné názory na skladové karty a teď tedy i na interní předpisy v DE, nevyvozovala jsem z toho všeobecný závěr, že byste byl špatný účetní a nevyjadřovala jsem se zásadně s despektem o vaší odborné způsobilosti. Kdežto vy, přestože mě neznáte a mou práci jste neviděl, jste vytvořil o mé údajně špatné práci celé romány.
Mám naprosto zoufalý pocit, že neodpovídáte na mé konkrétní otázky a zavádíte řeč jinam. Jana F.
no vidím, že to nemá cenu. asi neumíte číst. projeďte si diskuzi a ukažte mě, kde jsem neodpověděl na váš odborný dotaz (neberu dotazy typu kdo jste atd. tady jsme na diskuzi o něčem jiném) a podívejte se, kolikrát jsem se vás např. ptal, jaký je podle vás rozdíl mezi skladovou kartou a skladovou evidencí.
špatný účetní opravdu nejsem, neboť nejsem účetní. nikdy jsem ekonomii nestudoval (myslím školy, jinak zákony jsou víceméně mým koníčkem a práce se zákony mě i živí), nikdy jsem se tím neživil, protože jsem přesvědčen, že neznám tolik, abych mohl vést cizím lidem papíry. ono čím víc člověk umí, tím víc ví, že toho umí pořád málo.
Prokristapáááááááááááááááááááána!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tady nebyla řeč o tom, jestli jste vy špatný účetní, ale o tom, že přes naše rozdílné názory JÁ VÁS z toho neobviňuji, ale VY MĚ ano. Až toto někdy pochopíte, ozvěte se. S pánembohem a hezké sny. Jana F.
no vidíte. opět mi neodpovíte na moji otázku, na které otázky (odborné) jsem vám zůstal dlužen odpověď. jak je vaším zvykem, uhýbat, uhýbat, občas něco o magorech, volech a chudácích...
já o koze, vy o voze....buďte tak hodná, neberte si můj nick do úst, nereagujte na mě, já na vás reagovat taky nebudu, neboť házení hrachu na zeď není mojí oblíbenou činností a nerad jsem vulgární. ale zastávám názor jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. takže by mě mohl pan Haken začít mazat. máte-li nějaký problém, klidně mi napište mejla. tam se ti magoři, chudáci a volové (to ovšem není vyjádření despektu, že?) ztratí. x1234x1234@centrum.cz
Možná by se vám víc líbilo, kdybych vystupovala pod několika různými stále se měnícími jmény? Nakonec proč ne, někteří se tady tím dokonce chlubí :-)
Ale uznávám, že máte tentokrát pravdu, ta diskuze byla hrozná :-( Jana F.
Ale paní Jano to nemáte pravdu. Vyjádřila jste se zásadně s despektem a to s názorem na skladové karty i na interní předpis, sama jste nechala nahlédnout do vedení Vašeho účetnictví, to docela konkrétně. To si musíte příště rozmyslet, ale vy máte ráda když víte o každém všechno tak možná proto.
Je rozdíl vyjádřit se s despektem o vedení skladových karet a vyjádřit se s despektem o celkové kvalitě práce, vzdělání, postoji ke klientům a podobně.
Jako kdybych obvinila vás (ale neobviňuji!!!!), že nevíte nic o nových předpisech, DE je pro vás španělskou vesnicí, mechanicky děláte svou pořád stejnou naučenou práci bez schopnosti přemýšlet a učit se něco nového. Ale určitě taková nejste, naopak jste zřejmě dobrá účetní, to jen pro příklad, že takový zevšeobecňující závěr se nedá vyvozovat z rozdílného názoru na konkrétní problém. Ale kdybych používala metody 1234, tak tohle bych napsala, jen primitivněji :-) Jana F.
>
>>>>>>****************************
>>>>>
>>>>>raději dvě hodiny přemýšlím, jak udělat za hodinu
>>>>>práci,
>>>>>>kterou bych bez přemýšlení dělala tři hodiny
>>>>>neříkal to zde již někdo jiný ?????????????
>>>>>Když to dáte do vyhledávače, bude hned jasno!
>>>>*****************
>>>>Prosím vás co vám bude jasné :-)))? Jasně, moc se mi
>>>>to líbilo a přesně to vystihuje můj způsob práce. Tak
>>>>co z toho vyvozujete? Jana F.
>>>>*******************************
>>>Nechtěla byste se pochlubit od KOHO jste
>>>tu větičku opsala?
>>**************
>>Které jeho jméno mám uvést?
>>Ale i podle vašich dalších příspěvků, které jsem teď
>>četla kousek dole, vám tady museli moc ublížit. Pokud
>>jsem to byla já, tak mě to mrzí. Mohu to nějak
>>napravit
>>a nějak vám pomoci? Jana F.
>>****************************
>Vám museli ublížit mnohem dříve a jak je vidět, pomoci
>vám není.
>Vydávat cizí myšlenky za svoje, v tom by vám opravdu
>slušel ten
>magisterský titul (jak navrhoval pája), ale při MgB by
>mimo
>účastníků tohoto fora nikdo nevěděl o co
>běží.
>
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=212281
>odbočení: můj fotr (jak se u nás říká) mě vždy radil:
>
>dvě hodiny přemýšlej jak to zmáknot za hodinu, než aby
>
>ses tři hodiny dřel. Autor zprávy: 1 Čas zápisu:
>12.4.2006 20:27
>
>Vaše následující příšpěvky k tomuto problému spíše
>nasvědčují
>vašemu vzdělání z oblasti veteriny než účetnictví. To
>jste mimochodem potvrdila tou větou o klientech,
>kteří si musí vést skladovou evidenci sami, vy by jste pro
>ně byla drahá.
Nezapomeňte ještě někdy vzpomenout :
otočení šroubkem 1,- Kč VĚDĚT kterým 99,- celkem 100,-
>Tím jste jenom potvrdila, že na povzdechy jste dobrá,
>ale o tom,
>o čem ještě nebyla na tomto foru řeč, nebo o čem vás
>neučili v té nedělní škole, o tom nevíte nic.
>
>
>
>
>
já bych řekl, že to nemá s věkem nic společnýho. někdo chce svou práci odvést opravdu se vším všudy, i kdyby za to "navíc" nebyl placený, ale považuje to za dobré, někdo "jen do výše svého platu"
myslím, že hodně účetních dělá jen účetnictví (mydlení paragonůdo pc), ale taky hodně jich k tomu přidá daňové poradenství a opravdu pro klienty pracují, tj. vše pro jejich dobro, ne vše proto, aby měly co nejméně práce:-(
Re:1234 je Vladimír 2
>>>>>
>>>>Pokládat interní směrnice a blbost, to dělá jen
>>>>úplný
>>>>blb.
>>>>
>>>******************
>>>To víte, Anno, od našeho mládí se leccos změnilo.
>>>Například už není to naše milé JÚ, ale DE, a kdo vede
>>>DE
>>>není účetní jednotkou. A v zákonech stojí, že interní
>>>směrnice vede účetní jednotka, to určitě znáte jako
>>>zkušená účetní. Docela bych si připadala spíš jako
>>>blb,
>>>kdybych je dobrovolně v DE vedla. Mě při práci
>>>nepomohou a až objevím v nějakém případě výhodu mít
>>>směrnici
>>>(možná zrovna pro ten úbytek zásob, pokud by to
>>>přinášelo nějaký efekt a ne pár haléřů), tak si ji
>>>vytvořím,
>>>proč ne. Ale nemusím to mít dobrovolně zpracované
>>>jako
>>>systém u každého. Jana F.
>>>****************************
>>No to jsem opravdu stará tetka, ale nějaké směrnice
>>jsem ochotná vytvořit, už jen pro ten případ, že jsme
>>tak nějak naučený dodržovat co je psáno.
>
>já bych řekl, že to nemá s věkem nic společnýho. někdo
>chce svou práci odvést opravdu se vším všudy, i kdyby
>za to "navíc" nebyl placený, ale považuje to za dobré,
>někdo "jen do výše svého platu"
>myslím, že hodně účetních dělá jen účetnictví (mydlení
>paragonůdo pc), ale taky hodně jich k tomu přidá
>daňové poradenství a opravdu pro klienty pracují, tj. vše
>pro jejich dobro, ne vše proto, aby měly co nejméně
>práce:-(
Přímo není :-) Ale co nechápu je, jak může někdo s takovými znalostmi zákonů, jaké projevuje 1234, sepisovat ve slabých chvilkách takový román na pokračování na téma "ubozí klienti líné a blbé Jany F." Ty znalosti mě s úrovní těch cituplných výlevů nějak nepasují, fakt jsem zmatená :-) Jana F.
já a znalosti? neblázněte, vždyť jsem přece chudák, který jediný věří tomu, co píše:-/ a to, že jste líná jste napsala vy. to, že jste blbá taky. kdybych já měl napsat, co si o vás myslím, tato dvě slova by tam nebyla. protože nepatří do mého slovníku. stejně tak jako magoři, volové apod. spíš něco o hašteřivé ženské, která když už neví kudy kam, tak než přiznat, že neměla pravdu, tak tiše vyšumí, nebo stočí diskuzi na téma: co je to za magory, jak si někdo může dovolit měnit podpis, nebo si vezme do huby něčí nick a mluví jeho jménem. na přímou otázku neumí dát odpověď (nebo nechce).čte a použije jen to, co se jí hodí, zbytek ignoruje ...
Ovšem největší lichotkou ZDE jsou nadávky. Ty teprve
potvrzují kvalitu znalostí! Divím se že nepřišly hned po
skladových kartách. Jednou zde byly znalosti Jany F
oceněny -jste u .... s dechem - a to byl cvrkot,
alespoň do smazání příspěvku. 1234 se dude muset
ještě hodně činit.
To jako že mě čeká ještě jiné oslovení, než že jsem chudák? To snesu, chápu, že když někdo neví kudy kam, kope kolem sebe...a já spíš čekal, že je tu diskuze odborná, tj. když někdo napíše argumenty podložené paragrafy tak případný oponent taky používá k vyvrácení nějaké odborné argumenty a ne jen je to chudák, je to magor, je to vůl apod:-/
>>>>>>>úplný
>>>>>>>blb.
>>>>>>>
>>>>>>systém u každého. Jana F.
>>>>>>****************************
>>>>>No to jsem opravdu stará tetka, ale nějaké směrnice
>>>>>jsem ochotná vytvořit, už jen pro ten případ, že jsme
>>>>>tak nějak naučený dodržovat co je psáno.
>>>>
>>>>já bych řekl, že to nemá s věkem nic společnýho.
>>>>někdo
>>>>chce svou práci odvést opravdu se vším všudy, i
>>>>kdyby
>>>>za to "navíc" nebyl placený, ale považuje to za
>>>>dobré,
>>>>někdo "jen do výše svého platu"
>>>>myslím, že hodně účetních dělá jen účetnictví
>>>>(mydlení
>>>>paragonůdo pc), ale taky hodně jich k tomu přidá
>>>>daňové poradenství a opravdu pro klienty pracují, tj.
>>>>vše
>>>>pro jejich dobro, ne vše proto, aby měly co nejméně
>>>>práce:-(
>>**************
>>Přímo není :-) Ale co nechápu je, jak může někdo s
>>takovými znalostmi zákonů, jaké projevuje 1234,
>>sepisovat
>>ve slabých chvilkách takový román na pokračování na
>>téma "ubozí klienti líné a blbé Jany F." Ty znalosti
>>mě
>>s úrovní těch cituplných výlevů nějak nepasují, fakt
>>jsem zmatená :-) Jana F.
>>*********************
>Když nevíte kudy kam (hlavně s vědomostmi) tak
>vytáhnete
>Vladimíra 2 jako králíka z klobouku a začnete tu s ním
>strašit!
>To jste z něho ještě teď tak pos.....ý?!?!?!!
To sedí. Každý kdo nesouhlasí s Janou F a tvrdí svoji pravdu, je nepřítel a ten se vždy jmenuje Vladimír 2 ( připomíná mi to sluhu, který se vždy jmenoval stejně, aby se páníček nepletl v oslovení) . Neříkám, že je to svatoušek a pár jadrných slov tady napsal, ale taky hodně poradil, když byl naštvaný tak jen napsal § nebo kuk nahoru. Ale byl to bodrý pán.
Re: Pro Zdenu a Janu F.díky!
Ty interní směrnice asi mohou pomoci v kdejaké svízelné situaci. Škoda jen že člověka nenapadne, na co všechno by byly dobré, aby si je zavčas udělal. Chtělo by to i víc příkladů!
Nechápu proč se zde do někoho navážíte, když rozumně poradí.A jak sleduji, 1234 radí velmi dobře:-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.