Vlákno názorů k dotazu Vrácení daně za půl roku práce od AP - Zeptejte se účetní, je tam více faktorům (bez...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2015 22:17

AP (neregistrovaný)

Zeptejte se účetní, je tam více faktorům (bez kterých nelze říci jistý výsledek), nicméně předpoklad:

Dle příjmu sedí vypočítaná zaplacená zálohová daň na to, že jste neuplatňovala slevu na dani v průběhu roku (pokud ano je to 2 070,- měsíčně - informaci o tom byste našla na výplatní pásce).

Pokud jste v průběhu roku slevu na dani neuplatňovala (to dle částek předpokládám), tak uplatníte slevu na dani ve výši 24 840,-, tzn. Vámi zaplacená záloha by Vám měla být celá vrácena (vrácení 22 590,- ne 24 840,-).

Pokud se dítě narodilo dříve než letos, uplatníte zároveň daňový bonus 13 404,- Kč.

Berte to jako hrubý odhad, opravdu je tam mnoho faktorů, které neznám...

• 11. 4. 2015 14:56

Petra (neregistrovaný)

Na výplatní pásce mám každý měsíc:
    Daň z příjmu zálohová. Tato položka je mínusová. Za ten půl rok to dělá mínus 22.590,-
    Dále je tam položka sleva na dani základní.Tato položka je plusová a každý měsíc je to 2070,-. Za půl roku je to plus 12.420,-
    A poslední položka je sleva na dani dítě.Tato položka je plusova a každý měsíc je to 6.702,-.Za ten půl rok je to plus 6.702,-
    Podle toho co jsem spočítala, tak se mi každý měsíc ta sleva základní a na dítě  každý měsíc uplatnila.
    Od hrubé mzdy jsem odečetla mínusové položky (soc.pojištění,zdrav.pojištění, daň zálohová) a přičetla položky plusové(sleva na dani základní, sleva na dani dítě) a ta částka souhlasí s čistým příjmem.
    Dítě je narozené. Je mu 5 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).