Udělala jsem si propočet a vychází mi, že má paní pravdu. Máte nárok na bonus na dítě za celý rok, tj. 1117 x 12 měsíců (i za ty měsíce, kdy jste nebyla v práci), ale dostala jste v ročním zúčtování vyplacenou jen polovinu. Požádejte mzdovou účetní zaměstnavatele, ať Vám vystaví Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti. Do něj by měla uvést i skutečnost, že již bylo provedeno roční zúčtování a kolik vám při něm bylo vráceno. Dále to pak můžete řešit přes FÚ, ale potřebujete mít v ruce to potvrzení o výši příjmu, jen mzdové pásky nestačí.
Já tomuhle fakt nerozumim.
Volala jsem do práce a účetní mi udělá kopii potvrzení o příjmu. Roční vyúčtování mám a doklad o vyplacení částky 10.170,- taky.
Dojdu se na to zeptat na FÚ, ať mi to tam zkontrolují a pokud mi řeknou, že mám opravdu nárok ještě na doplatek 6.702,- tak si od účetní vyžádám potvrzení o příjmu originál.
Nechci tam dělat zle že mám nárok ještě na další peníze a ať mi dá potvrzení, když to nemám oficiálně vypočítané z FÚ.
Pro kontrolu jim snad ta kopie bude stačit.
Jen mě zaráží, že účetní v práci mi spočetla částku na 10.170,-,to samé účetní mého manžela (i když ta je spíš samouk) ale i účetní mojí kamarádky.
Nevím kde teda dělají všechny 3 chybu.
No jsem zvědavá co mi řeknou na FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.