Re: perlička???ne realita
Taky dobrá otázka :-)) Odpověděla bych, že nejspíš ANO. Vy si dáte její mzdové náklady do výdajů, za ni odvedete z její mzdy daně a pojistné. Obecně jsem ale pro, aby v takovýchto případech byl rozvázán pracovní poměr (přestože to zákon přímo nenařizuje) a (novo)manželé se dohodli na jiné formě, třeba jako spolupracující osoby apod. Důvod je lidský - pro spokojený vztah není dobré, když je někdo šéfem... Ale to je otázka spíš pro psychologa.
Ukončení prac.poměru dohodou. Na OČR sice nebude mít nárok, ale zase za zaměstnance se odvádí víc na odvodech než za spolupracující osobu. Z ekonomického hlediska propočítat, z lidského hlediska je dobré to promyslet třeba i s pomocí manželského poradce a se znalostí konkrétní situace.
tak jsem to také myslel, že je potřeba to pořádně propočítat. kolik manželka odvede na socku a zdravku, kolik bude mít z toho nemocenskou a důchod, kolik by měla jako zaměstnanec, v kolika % daně je manžel a kolik bude nemocenská a důchod, atd. atd....kolik mají základ daně, aby nemuseli oba potom danit minimální záíklad, který se bude stále zvyšovat,......nejsem znalec mezd, můžete mi prosím napsat kolik je teď socko a zdravko při minimální mzdě? děkuji.(kolik zaměstnanec a kolik zaměstnavatel)
škoda, že neodpovídáte:-( nějak se nemůžu dopočítat. vychází mi to skoro stejně, navíc mzdové náklady si manžel odečte. ale jak píšu, mzdy moc neovládám, ale jako spolupracující když zalepí min. socko, zdravko + cca 1000 měsíčně daň z minimálního základu...u zaměstnance s min. mzdou mi to sakumpinkl bez dětí vyšlo kolem 4000, u spolupracující taky. je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.