Re: ztratné v pohostinství
To myslíte vážně? Pokud mě paměť neklame tak účtujete několik hospůdek. Tak mi prosím naznačte jak to Vaši klienti řeší? Mám hospodu od června 2004 a až do konce roku jsem to neřešil. Pak jsem se ale divil proč mám tržbu nižší než jsem předpokládal. Po sáhodlouhém zjišťování a třech měsících pravidelného zapisování počtu naražených sudů jsem si opravdu vytvořil IS v DE.
Re: ztratné v pohostinství
co jestli myslím vážně? kromě poslední věty (kuriozitka...) je to naprosto vážně bez ironie. ta poslední věta je ironie, neboť jsme se tu sáhodlouze dohadovali, zda jsou IS v DE důležité, a já tvrdil, že velmi. tak se nezlobte:-))) hospůdky neúčtuji, účtuji pouze naši hospůdku.
Re: interní směrnice v DE
Nedohadovali jsme se o tom, zda jsou důležité, ale zda jsou povinné.
Ale opravdu by mě zajímal názor na to, jakou váhu mají interní smernice v DE. Zdůvodnění Jardy je skvělé, vypracovat takto směrnici v pořádku - ALE!!! V různých předpisech, zákonech atd. bývá větička, že "toto upravuje vnitřní směrnice" Jenže to se týká účetnictví!! Ještě jsem v životě nenarazila na větu, že "V DE je to upraveno vnitřní směrnicí" Takže směrnici mít můžu, ale bude mít nějakou váhu? Leda tam, kde se v DE uplatní principy účetnictví = majetek (§7b/2). Toto je jen úvaha, opravdu se nechci hádat. Jana F.
>
>>>jsme se tu sáhodlouze dohadovali,
>>>zda jsou IS v DE důležité, a já tvrdil, že velmi.
>************************
>Nedohadovali jsme se o tom, zda jsou důležité, ale zda
>jsou povinné.
>Ale opravdu by mě zajímal názor na to, jakou váhu mají
>interní smernice v DE. Zdůvodnění Jardy je skvělé,
>vypracovat takto směrnici v pořádku - ALE!!! V různých
>předpisech, zákonech atd. bývá větička, že "toto
>upravuje vnitřní směrnice" Jenže to se týká účetnictví!!
>Ještě jsem v životě nenarazila na větu, že "V DE je to
>upraveno vnitřní směrnicí" Takže směrnici mít můžu, ale
>bude mít nějakou váhu? Leda tam, kde se v DE uplatní
>principy účetnictví = majetek (§7b/2). Toto je jen
>úvaha, opravdu se nechci hádat. Jana F.
Účtuji hospodu již 10 let, ale nikdy se majitelé /2/
ani slovem nezmínili o tom, že by tratili na pivu, aby se
to nějak ošetřilo v DE. Musím se jich zeptat, jak to řeší.
>*****************************
to není, že by tratili, ale že neutrží za bečku přesně stejně jako za 100 piv. poctiví (myslím k hostům, ne ke státu) odtočí první 2-3 piva, poslední taky. při čištění trubek totéž. tím pádem z každé bečky chybí za asi 4 piva, 1*za 10 dní i při čištění. takže když vytočí 4 bečky denně, je to aspoň u nás 240 na tržbě.
Nepoctiví si to doženou podmíráky, tím , že trubky čistí jednou za měsíc atp. ti vaši hospodští to určitě ví, ale asi se nezalamují skladama, nebo to mají ošetřený aniž to víte. nebo jim to pokryjí tringoše. ono záleží taky na výtoči. u malé hospody se to může ztratit, pokud se vaří, ale když je to pivnice, jde to do velkých sum.
Máte pravdu. Navíc mám zjištěno, že v minulosti bylo v sudu pivo navíc. Teď už ne. Sudy jsou plněny přesně a není v nich ani 1 pivo navíc, expedují se přes váhu. Co se týče IS, je to papír navíc, ale proč ho nevytvořit pokud mi pomůže. O JÚ toho moc nevím, začal jsem podnikat až v polovině r.2004 a to už byla DE. Hezký den
tak to máte špatnou paměť:-( ta naše (já a vy) diskuze byla o tom, že vy jste tvrdila, že IS v DE jsou kuriozitou. Nikdy, opravdu NIKDY jsem netvrdil, že jsou povinné v DE, ale jen to, že profesionál se zaměstnanci, zbožím, auty a jiným majetklem, se bez nich neobejde a že je hloupost je nevést. Je to i v DE důkazní prostředek (§31/4), takže to není zbytečnost:-). Většina účetních uplatňuje v DE principy účetnictví, vy taky, tak nevím, proč neudělat "navíc" papír, který je potřeba, i když zákon ho neukládá. ale dost o IS, dnes chováme a chovatelujeme:-)
To jste si přibarvila, ale dobře: vyjadřovala jste se k interním směrnicím v DE a přitom evidentně nevíte, co je to DE, jak vyplývá z vašeho vyjadřování a z toho dotazu na jednoduché účetnictví. Když se s takovou neznalostí připletete do ostřejší debaty, tak se nedivte, že taky něco slíznete :-) Ale pokud jste toho schopná, přeneste se přes to a zúčastňujte se debaty dál, učíme se tady všichni :-) Jana F.
Tak to je dobré, já jsem vážně myslela, že vám nefunguje vaše mozkové centrum, aby pochopilo odpověď "1" :-))) To má člověk z těch jinotajů, kterými tady ten pán zašifrovává sebejednodušší výklad zákona. Ten vám dokáže říct že svítí slunce tak, že nevíte, jestli leje nebo je temná noc. Jana F.
>>>>>>>>Protože jsem tvrdila totéž, byla jsem JF označena.
>>>>>>>>Jsem stará struktůra která zaspala dobu a není
>>>>>>>>schopná
>>>>>>>>se nic nového naučit.
>>>>>>>******************
>>>>>>>To jste si přibarvila, ale dobře: vyjadřovala jste se
>>>>>>>k interním směrnicím v DE a přitom evidentně nevíte,
>>>>>>>co je to DE, jak vyplývá z vašeho vyjadřování a z
>>>>>>>toho
>>>>>>>dotazu na jednoduché účetnictví. Když se s takovou
>>>>>>>neznalostí připletete do ostřejší debaty, tak se
>>>>>>>nedivte,
>>>>>>>že taky něco slíznete :-) Ale pokud jste toho
>>>>>>>schopná,
>>>>>>>přeneste se přes to a zúčastňujte se debaty dál,
>>>>>>>učíme
>>>>>>>se tady všichni :-) Jana F.
>>>>>>>******************************
>>>>>>
>>>>>>ale no tak....jak jste přišla na to, že Anna neví, co
>>>>>>je to JÚ? jestli toto vaše vyjádření bude číst -1-
>>>>>>tak se máte na co těšit:-)))
>>>>>
>>>>>Na co by se těšila, vždyť to již všechno zná:
>>>>>Neznalost hříchu nečiní, z cizího krev neteče,
>>>>>když se baví chytří, hloupí šoupou nohama.
>>>>
>>>>centrum.cz mi blbne:-((
>>>to nebývá, co vám to dělá?
>>
>>už je to o.k., ale ať jsem mydlil v e-mailu do
>>odpovědět jak chtěl, nic se nedělo:-( nová zpráva
>>taky
>>nic......prostě tuhlo. šly jen číst zprávy:-(((
>**************
>Tak to je dobré, já jsem vážně myslela, že vám
>nefunguje vaše mozkové centrum, aby pochopilo odpověď "1"
>:-))) To má člověk z těch jinotajů, kterými tady ten pán
>zašifrovává sebejednodušší výklad zákona. Ten vám
>dokáže říct že svítí slunce tak, že nevíte, jestli leje
>nebo je temná noc. Jana F.
>************************************
Jestlipak si vzpomenete kdo vám takto kondoloval?
vám jde
>>>jen o to nasrat a odradit každého, kdo s vámi
>>>polemizuje, abyste tu vy dámy byly jedinými
>>>autoritami...
????????????????????????????????????????????????
Re: Tak kdo vyhrál?
Myslíte kdy použiji tu vendetu, kterou mi tady veřejně vyhlásila Anna? Tak tu nepoužiji nikdy, pánové, natolik mě snad znáte. Musíte uznat, že opravdu nepěstuji žádnou nesmiřitelnou nenávist vůbec k nikomu, přestože byly okamžiky, kdy mít některého z vás nablízku, tak už jsem byla odsouzená za zvlášť surově provedenou vraždu. Ale fakt mi to nezůstává trvale, už vás zase oba miluji :-)
Mimochodem, "1", ten citát vašeho pana otce jsem uvedla bez vašeho jména, protože jsem vás nechtěla zatahovat do té diskuze, myslela jsem to dobře a mrzí mě, že se vás to dotklo. Jana F.
Anna vám pouze sdělila
Lepší je výčitka od génia, než pochvala od idiota.
a my uzavíráme sázku, kdy toto rčení použijete jako svůj výtvor.
Stejně tak jako jste použila výrok mého fotra (buďte přesná)
a vypustila jej ze své (musíme být slušní) úst jako svoji myšlenku.
Že nás oba ZASE milujete neznamená, že od nás uvidíte 15500,-
Ani náhodou a ani napůl!
Můj tatínek mi zase říkal, že si máme vzít z každého člověka to dobré a učit se od něj. Promiňte, ale byla jsem tak vychována. Takže přiznávám, že používám v životě moudré věci, které jsem se naučila i tady v téhle diskuzi. Neuvedením autora nepředstírám, že je to moje myšlenka. Anna také neuvedla u svého citátu původního autora.
Vy jste zvyklý platit za to, že vás někdo miluje? To není třeba, věřte, dokonce od vás neočekávám ani slušné chování. Jana F.
Re: pro 1234 :-)
Nejhrajte si na jasnovidce, když jako poradce jste neuspěl - kdopak mi to radil, abych byla na "1" milá :-)))? Poslechla jsem vás a vidíte: reakce na "miluji vás" je ještě horší než na"jste vůl jak anděl" - to si schválně porovnejte. Tak mi zase příště něco poraďte, budu se těšit :-))) Jana F.
Re: Pro Annu
Ještě jednou: nerozuměly jsme si co se týče interních směrnic v DE a já se omlouvám za ostřejší vyjádření. Dnes jsem četla vaše odpovědi na jiné otázky, pokud jste to tedy vy, jste fakt dobrá a víte spoustu věcí, které já vůbec neznám. Pokud jste schopná zapomenout na to nedorozumění, budu moc ráda a do budoucna bych se tady s vámi ráda setkávala jen v dobrém. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.