Vlákno názorů k dotazu Růžové prohlášení od Solis - Dobrý den,chtěl bych se zeptat k tomu ružovemu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2015 22:52

Solis (neregistrovaný)

Dobrý den,chtěl bych se zeptat k tomu ružovemu prohlášení. Mám podepsano DPČ ale první měsíc sem zapoměl zaměstnavateli tohle růževe prohlášení odevzdat,takže za mě daň již asi zaplatil. Hrubý přijem dělal 7200 korun. Dočetl jsem se, že u  výdělku přesahujícího 5 000 Kč platím tak zvanou [/color]zálohovou daň[/color], jejíž přeplatek může být vrácen v rámci ročního zúčtování...Je pro mě teda výhodné k dalšímu mesíci dát zamestnavateli toto ružove prohlášení a aby mi byla zálohová dań za první měsíc mé práce vrácena,tak podat daňové přiznání? [/color]

• 16. 6. 2015 12:19

Standa (neregistrovaný)

Podepsat byste růžový papír měl, pokud nechcete, aby vám zaměstnavatel zálohy nestrhával (nebo strhával o sníženou výši).

Nicméně vrácení zaplacené daně se dočkáte až po konci tohoto roku a to buď prostřednictvím zaměstnavatele a ročního zúčtování a nebo od finančního úřadu v případě, že budete podávat přiznání sám.

Tak či onak, pokud jste svým příspěvkem zamýšlel zmíněné peníze získat dřív... tak to bohužel není možné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).