Re: Prosím mzdové účetní-dovolená důchod
§ 106, odst. 2 zákoníku práce-zanepřetržité trvání prac.p. se považuje i skončení dosavadního a bezprostředně navazující vznik nového p.p. a to i tehdy, jestli mezi nimi je so a ne nebo svátek. Pracovní poměr jste důchodci mohli prodloužit, ale zase jen nejdéle na rok. nemusí být na každý rok nová smlouva. Říkali nám to na školení MSSZ. Dovolenou mu můžete proplatit až při skončení prac.p.A letošní dovolenou mu budete počítat od ledna 2006, takže pokud bude pracovat celý rok tak celých 20 dnů, krátit jedině když zaměšká 100 a více dnů pro nemoc. Dovolenou počítate pořád stejně, jako by nekončil i čerpání atd.
Re: Prosím mzdové účetní-dovolená důchod
Paní Anno, děkuji za odpověď. Tu PS jsem vystavila nově na doporučení paní z naší OSSZ, i když vím, že je možno použít dodatku. Raději jsem jí poslechla. S tou dovolenou jste mi velmi pomohla, protože v tomto případě jsem měla mezeru, kterou jsem díky Vám odstranila. Ještě jednou děkuji a hezké odpoledne!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.