Re: zaoukrouhlení na účtu 343
Pokud Vám na 343 vznikají tisícové zaokr. rozdíly, pak máte něco špatně. Jinak DPH - 343 vyrovnávám na konci každého roku na 548 nebo 648, a musí sedět na přiznání. Podle mého názoru může být maximální zaokr. rozdíl na DPH za celý rok 50,-- a to fakt přeháním. Já se vždycky vešla do 5,--. Fakt to jsou haléře.:-)
Děkuji, no upřímně ja si taky myslim ze je nekde chyba. Jenže paní účetní mi tvrdí, že jsou to zaokrouhlovaci rozdíly a nechce pátrat. Ještě bych se doptala - účtujete nějak předpis DPH nebo prostě až podle bankovního výpisu 343/211 nebo přeplatek 211/343? Tak se to dělá tady, já bych asi dala nějaký předpis k poslednímu dni měsíce a pak až úhradu.. nebo ne? Diky předem
Já to teda účtuji také přímo 343/221,211 nebo 221,211/343. Ale pokud si to chcete zadávat do ostatních závazků, pak by byl předpis 343/379 nebo 378/343.
Ten rozdíl, který tam máte si ale srovnejte, pokud nechcete pátrat, kde se stala chyba a to: bude-li to náklad 548 nedaňový, bude-li to výnos 648 daňový. Já osobně radím dohledat!!! Pořádek musí být...:-)
>>>Dobrý den,
>>>zajímalo by mě jak řešíte rozdíly, které vznikají na
>>>343... program při výpočtu daňové povinnosti
>>>zaokrouhluje, takže se účet 343 při jejim zaúčtování
>>>úplně
>>>nevyrovná... rozdíl nám tam visí a narůsta. Já bych
>>>to
>>>nějak rovnala, paní účetní tvrdí že to není nutné,
>>>ale
>>>už
>>>to jsou tisice..
>>>Díky
>>
>>
>>Pokud Vám na 343 vznikají tisícové zaokr. rozdíly,
>>pak
>>máte něco špatně. Jinak DPH - 343 vyrovnávám na
>>konci
>>každého roku na 548 nebo 648, a musí sedět na
>>přiznání. Podle mého názoru může být maximální zaokr.
>>rozdíl
>>na DPH za celý rok 50,-- a to fakt přeháním. Já se
>>vždycky vešla do 5,--. Fakt to jsou haléře.:-)
>
>Děkuji, no upřímně ja si taky myslim ze je nekde
>chyba. Jenže paní účetní mi tvrdí, že jsou to
>zaokrouhlovaci rozdíly a nechce pátrat
Jak nechce? To by se mnou klienti vyběhli! Je přece placená za to, že bude svou práci perfektně odvádět, ne? A pokud to dělá zadarmo,tak by měla mít alespoň profesionální poctivost. Bez toho se účetnictví dělat nedá. I když, jak vidím, dá.
Promiňte, ale nemohla jsem nezareagovat.
. Ještě bych se doptala -
>účtujete nějak předpis DPH nebo prostě až podle
>bankovního výpisu 343/211 nebo přeplatek 211/343? Tak se to
>dělá tady, já bych asi dala nějaký předpis k poslednímu
>dni měsíce a pak až úhradu.. nebo ne? Diky předem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.