Re: Konec Rodičovské dovolené
Jestliže jste na rod. dovolené, znamená to, že máte někde hlavní pracovní poměr, ve kterém jste na RD. Dítěti budou v září 3 roky a oni Vám dají výpověď, nebo máte smlouvu na dobu určitou? Nebo nejste na rodičovské dovolené, nemáte hlavního zaměstnavatele a pouze pobíráte rodičovský příspěvek? Dítěti budou v září 3 nebo 4 roky?
Re: Konec na RD Odpověď paní Jiřce
>>Dobrý den.Potřebovala bych se zeptat.Nyní jsem na RD
>>A
>>mám dohodu o pracovní činnosti.Kolem 80 hodin
>>měsíčně.V září mi RD končí.Z čeho se mi bude počítat
>>podpora v
>>nezaměstnanosti případě,že neseženu zaměstnání.Mohu
>>při té podpoře chodit dále na tu hle brigádu a pobírat
>>z
>>ní stejný plat jako při RD?Není něco omezeno.Třeba
>>počet hodin atd..Děkuji za odpověď
>
>Jestliže jste na rod. dovolené, znamená to, že máte
>někde hlavní pracovní poměr, ve kterém jste na RD.
>Dítěti budou v září 3 roky a oni Vám dají výpověď, nebo
>máte smlouvu na dobu určitou? Nebo nejste na rodičovské
>dovolené, nemáte hlavního zaměstnavatele a pouze
>pobíráte rodičovský příspěvek? Dítěti budou v září 3 nebo 4
>roky?
Hlavní pracovní poměr nemám.Moje pracovní místo zrušili.V ochranné době jsem šla na rizikovku a pak na MD a RD.Dítěti budou v Zaří 4 roky a rodičovský příspěvek mi končí.zajímá mne co bude dál pokud neseženu práci.mám dohodu o pracovní činnosti.Kolem 80 hodin
>>měsíčně.Z čeho se mi bude počítat
>>podpora v
>>nezaměstnanosti případě,že neseženu zaměstnání.Mohu
>>při té podpoře chodit dále na tu hle brigádu a pobírat
>>z
>>ní stejný plat jako při RD?Není něco omezeno.Třeba
>>počet hodin atd..Děkuji za odpověď
Re: Konec na RD Odpověď paní Jiřce
Aha, takže Vy vlastně nejste na RD. RD je totiž název volna u zaměstnavatele. Vy teda nemáte zaměstnavatele, pouze pobíráte rodičovský příspěvek. Podpora by se Vám počítala z výdělku té dohody. Pokud ale budete evidována na ÚP, můžete si sice vydělávat, ale pouze do poloviny minimální mzdy hrubého měsíčně (tzn. v současné době 3785 Kč). Počet hodin je přitom omezen - méně než 20 h za týden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.