Re: KVĚTINÁŘSTVÍ-MÁ NĚKDO ZKUŠENOSTI?
Už jsem si všimla vašeho dotazu níže a jsem na rozpacích, jak odpovědět. Také mám mezi klienty květinářku, evidence se neliší od jiného zboží. Na uvadlé a neprodejné květiny doporučuji vést pečlivou a důvěryhodnou evidenci. Možná by někdo doporučil interní směrnici :-), ale ta je v tomto případě celkem na nic, to množství neprodaných květin je hodně proměnlivé. Jana F.
Polopaticky řečeno stačí cár papíru, kde bude napsáno, že těch pár zvadlých karafiátů bylo vhozeno do popelnice :-) Myslíte, že je k tomu zapotřebí ověřený podpis svědka, případně místopřísežné prohlášení :-)? Jana F.
pokud správce daně posoudí cár papíru o vhození do popelnice jako důkaz:-))) můžou se vůbec rostliny házet ve větším množství do popelnice? :-(
ono je opravdu nejlepší vytvořit tu v DE opovrhovanou IS, kterou se určí mantinely úbytků. to už není cár, ale důkazní prostředek dle 337/92:-)
>>>>>>>má někdo zkušenost s květinářstvím?měla bych si dát
>>>>>>>na
>>>>>>>něco pozor?
>>>>>>>a jak je to s uvadlymi květinami??? co jsou
>>>>>>>neprodejne??
>>>>>>>
>>>>Polopaticky řečeno stačí cár papíru, kde bude
>>>>napsáno,
>>>>že těch pár zvadlých karafiátů bylo vhozeno do
>>>>popelnice :-) Myslíte, že je k tomu zapotřebí ověřený
>>>>podpis
>>>>svědka, případně místopřísežné prohlášení :-)? Jana
>>>>F.
>>>>****************************
>>>Polopaticky řečeno to posoudí správce daně:-)
>>>Myslím,
>>>že pokud bude vše odpovídat charakteru činnosti a
>>>obvyklé výši přirozených úbytků, nebude problém.
>>
>>
>>pokud správce daně posoudí cár papíru o vhození do
>>popelnice jako důkaz:-))) můžou se vůbec rostliny
>>házet
řekl bych, že stejný jako v hospodě s jídlem (když prší, prodá se míň jídel, kdo nemá šoker, musí ho zlikvidovat), nebo jako v obchodě se zeleninou (saláty apod. taky seschnou a nejdou prodat). nevím, jaké jsou předpisy ohledně likvidace. hospoda musí likvidovat zbytky v kafilérce, takže pokud by splňovala veškeré předpisy a dělala to, prokáže jednoduše.
jak je to s květinami a zeleninou nevím. mám dojem, že se rostlinné zbytky ve větším objemu nesmí házet do popelnice. právě proto jsou opět výhodné is, kde bude uvedeno nejen jaké jsou úbytky, jak byla stanovena jejich výše, ale i způsob likvidace a evidence likvidovaných květin.
záleží na tom, jak účtujete nákup zboží (A či B).hlavně vám to daňově půjde do nákladů. jak to prokážete záleží na vás. a mám dotaz, můžou se kvítka ve větším množství házet do popelnice, nebo musí být extra kontejner? já mám dojem, že je nelze házet jen tak do popelnice podle zákona o odpadech (ale jistotu teda nemám). pokud je likvidujete jinak, máte doklady o likvidaci a je to vyřešené. pokud ta popelnice, osobně bych napsal IS a pak pokaždé papír tak jak píšete. a nemůže vám nikdo nic neuznat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.