Re: Pomoc - je tu nejaky právník... díky
dlouho jsem přemýšlel, jestli mám reagovat. ale musím:-)
taky jsme žili v nájemním bytě. a byt jsme si pojistili my!!!(proč jsou tam ty vykřičníky? protože vy jste je napsal jako důraz na to, že majitel baráku si dovolil nepojistit byt, který vy užíváte:-). vůbec by mě nenapadlo, že by pojištění za škodu na našem majetku měl platit majitel. a pojišťovně se nedivím. taky se nám stalo, že jsme vytopili byt, i sousedy pod náma. ale kameru rozhodně nenecháváme na zemi:-)))
a ještě malý dotaz - klasická smlouva znamená za regulované nájemné?
musim vam oponovat - taky ziju v pronajatem byte, klasicka smlouva (ja tim teda myslim neregulovany najem a myslim, ze tazatel taky), dost vysoky najem ..... nikdy me nenapadlo pojistovat si byt, ktery neni muj a ani muj nebude - predpokladam, ze byty jsou pojisteny majitelem, kdyz ode me kazdy mesic dostava trzni najemne.... samozrejme u regulovaneho najmu bych nejspis uvazovala jinak.
v případě pronájmu nebytových prostor je většinou upraveno, kdo nemovitost pojistí. většinou nemovitost jako takovou majitel, vnitřek nájemce. chyba je, že nájemce bytu se o to nezajímá při uzavírání smlouvy:-( pokud jde o tržní nájem, tak jsem na straně tazatele samozřejmě. ale pokud o regulovaný, ........
Zdravim, diky za rady :-) jedna se o klasicky NEregulovany, pomerne vysoky najem. A abych Vas jeste ujistil - ja se nastehoval a nez jsem i stacil pojistit vybaveni bytu (trvalo me to asi mesic, moc jsem to nehonil) tak se stala havarie...
Ja bych nerekl ani popel, kdybych treba nechal pustenou vodu a byla to moje chyba. Ale v pripade ze majitel bytu namontuje kuchynskou linku pochybne kvality (by Tesco a Baumax) a zanedlouho doslova bouchne pod tlakem hadicka baterie, tak to chci resit.
A kamera na zemi (stejne tak notebook, PDA atp.) - hodne veci vypada na prvni pohled jednoduse, ale.... ja si treba pokladam tasku s notebookem na zem vedle stolu a kdyz mate 15 cm horke vody v byte a ta taska tam plave tak 3 hodiny... stejne tak kdyz si nechate kameru v dolni prihradce stolku pod TV (skoro na zemi:-) protoze den predtim jste si stahoval nahrany material na DVD tak ji nic nezachrani... :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.