Re: CESTOVNÍ NÁHRADY
za predpokladu, ze vase ucetni umi cist ;) by mel stacit jako argument §7, odst. 1 Zakona o cestovnich nahradach:
(1) Dohodne-li se zaměstnanec se zaměstnavatelem, že při pracovní cestě použije silniční motorové vozidlo, s výjimkou vozidla zaměstnavatele, přísluší mu za každý 1 km jízdy sazba základní náhrady a náhrada za spotřebované pohonné hmoty.
O zadnem pribuzenskem vztahu tam nectu, jen, ze to nesmi byt auto zam-tele.
Argumentoval jsem mj. i tímto... Bezvýsledně... Zřejmě mé další kroky povedou k šéfovi firmy... :-(
>>Marně se snažím přesvědčit účetní, že mám nárok na
>>amortizaci (3,80,- Kč při používání soukromého vozidla
>>k
>>pracovním cestám) i v případě, že vůz je psaný na
>>moji
>>přítelkyni… Tvrdí, že je nutný příbuzenský vztah,
>>tudíž mám prý nárok pouze na náhrady benzínu...
>>Domnívám
>>se, že je to nesmysl… Můžete mi poradit nějaký
>>nenásilný „přesvědčovací“ způsob… ? :-) Díky !
>*****
>za predpokladu, ze vase ucetni umi cist ;) by mel
>stacit jako argument §7, odst. 1 Zakona o cestovnich
>nahradach:
>
>(1) Dohodne-li se zaměstnanec se zaměstnavatelem, že
>při pracovní cestě použije silniční motorové vozidlo, s
>výjimkou vozidla zaměstnavatele, přísluší mu za každý
>1 km jízdy sazba základní náhrady a náhrada za
>spotřebované pohonné hmoty.
>
>
>O zadnem pribuzenskem vztahu tam nectu, jen, ze to
>nesmi byt auto zam-tele.
... že nechce mít problémy... že amortizace je na náklady spojené s užíváním vozidla, že by to byly těžko prokazatelný náklady, že by si mohl každý půjčovat jakákoli vozidla od kohokoli atp... Nezabral ani fakt, že mi tedy zaměstnavatel podepíše žádost o povolení používání soukr. vozidla pro služební cesty... Tam bude viditelně uvedeno, o jaký vůz se jedná, značka, typ, spotřeba atp...
Účetní však tvrdí, že ona za to zodpovídá, a že zkrátka já mám svoji pravdu a ona svoji...
Já ale ustoupit nehodlám... :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.