Re: §249 prevod práv a povinností, co mu
>Zaměstnavatel mě chce převést na jinou firmu jako část
>činností podle §249,nutí mne vyběhávat: List
>vypořádání se závazky se zaměstnavatelem, kde je zmíněno: datum
>ukončení pracovního poměru ke dni:konkrétní
>datum,vrácení vstupní průkazky podniku,odevzdání skříňky na
>šatnách, odevzdání pomůcek a pod.
Nesmíte se dát, zaměstnavatel Vás může převést na jinou práci,ale to za určitých podmínek. Nikoli, že by Vás převedl k jiné firmě, jestli jsem tomu dobře porozuměl.
Zákoník páce platí pro všechny.!!!!!!!!!
>
>1) musím jako zaměstnanec něco takového vyřizovat?
>Není to podraz?Co musím vyřizovat?
>
>2)Pracovní smlouvu mám z dubna 1995 kde se
>zaměstnavatel zavazuje ,že je mi povinen přidělovat práci dle
>smlouvy.
>Upozornňuji,že žádný dodatek pracovní smlouvy ve znění
>současného zákoníku práce jsem nepodepisoval.
>Může mne vůbec převést když jsou v pracovní smlouvě
>uvedeny tyto skutečnosti?
>V pracovní smlouvě není o zákoníku práce ani zmínka.
Pokud jde o přechod práv a povinností, zůstává nedotčena pracovní smlouva co do obsahu, pouze se mění zaměstnavatel.
Zůstává pracovní zařazení, případně ohodnocení, místo výkonu práce. Přechází nárok na dovolenou. Pracovní poměr nekončí a nezačíná, pouze pokračuje. Týká se to jenom Vás? Kolik má Váš zaměstnavatel pracovníků. Převod jednoho člověka je blábol.
Není to pževod jednoho člověka ale deseti a jedná se hlavně jestli musíme jako zaměstnanci něco vyběhávat nebo zařizovat protožě si myslíme, že na nás zaměstnavatel prostě pod záminkou §249 šije boudu ostatní bylo popsáno výše.
K čemu dnes vůbec je pracovní smlouva s jedním zaměstnavatelem, když mě může převést podle §249 na jiného?
Boudu v tom žádnou nevidím - pracovní smlouva Vám zůstává platná se všemi náležitostmi, takže se pro vás v konečném důsledku nic nemění. Pokud se něco bude měnit, tak to již není převod a je potřeba se bránit.
Soukromě si myslím, že opravdu není Vaší povinností si vyběhávat papíry výše zmíněné, ale nemohu posoudit, jestli se např. nestěhujete z jedné budovy do jiné ap. V tomto případě někomu holt skříňku ap. musíte předat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.