Vlákno názorů k dotazu §249 prevod práv a povinností, co musím od Jan - Re: §249 prevod práv a povinností, co mu >Zaměstnavatel...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2006 0:22

Jan (neregistrovaný)

Re: §249 prevod práv a povinností, co mu
    >Zaměstnavatel mě chce převést na jinou firmu jako část
    >činností podle §249,nutí mne vyběhávat: List
    >vypořádání se závazky se zaměstnavatelem, kde je zmíněno: datum
    >ukončení pracovního poměru ke dni:konkrétní
    >datum,vrácení vstupní průkazky podniku,odevzdání skříňky na
    >šatnách, odevzdání pomůcek a pod.

Nesmíte se dát, zaměstnavatel Vás může převést na jinou práci,ale to za určitých podmínek. Nikoli, že by Vás převedl k jiné firmě, jestli jsem tomu dobře porozuměl.
    Zákoník páce platí pro všechny.!!!!!!!!!
    >
    >1) musím jako zaměstnanec něco takového vyřizovat?
    >Není to podraz?Co musím vyřizovat?
    >
    >2)Pracovní smlouvu mám z dubna 1995 kde se
    >zaměstnavatel zavazuje ,že je mi povinen přidělovat práci dle
    >smlouvy.
    >Upozornňuji,že žádný dodatek pracovní smlouvy ve znění
    >současného zákoníku práce jsem nepodepisoval.
    >Může mne vůbec převést když jsou v pracovní smlouvě
    >uvedeny tyto skutečnosti?
    >V pracovní smlouvě není o zákoníku práce ani zmínka.

• 1. 7. 2006 9:08

Zdeněk (neregistrovaný)

Zaměstnavatel mě nechce převést na jinou práci ale k jiné firmě podle §249 Jde mi o to jestli já musím něco vyřizovat nebo ne, protože mne nutí podepisovat různé dodatky a já vše odmítám. Prostě se mě chtěj asi zbavit.

• 1. 7. 2006 19:40

Jana (neregistrovaný)

Pokud jde o přechod práv a povinností, zůstává nedotčena pracovní smlouva co do obsahu, pouze se mění zaměstnavatel.
    Zůstává pracovní zařazení, případně ohodnocení, místo výkonu práce. Přechází nárok na dovolenou. Pracovní poměr nekončí a nezačíná, pouze pokračuje. Týká se to jenom Vás? Kolik má Váš zaměstnavatel pracovníků. Převod jednoho člověka je blábol.

• 2. 7. 2006 13:41

Zdeněk (neregistrovaný)

Není to pževod jednoho člověka ale deseti a jedná se hlavně jestli musíme jako zaměstnanci něco vyběhávat nebo zařizovat protožě si myslíme, že na nás zaměstnavatel prostě pod záminkou §249 šije boudu ostatní bylo popsáno výše.
    K čemu dnes vůbec je pracovní smlouva s jedním zaměstnavatelem, když mě může převést podle §249 na jiného?

• 2. 7. 2006 17:07

anonymous (neregistrovaný)

Boudu v tom žádnou nevidím - pracovní smlouva Vám zůstává platná se všemi náležitostmi, takže se pro vás v konečném důsledku nic nemění. Pokud se něco bude měnit, tak to již není převod a je potřeba se bránit.
    Soukromě si myslím, že opravdu není Vaší povinností si vyběhávat papíry výše zmíněné, ale nemohu posoudit, jestli se např. nestěhujete z jedné budovy do jiné ap. V tomto případě někomu holt skříňku ap. musíte předat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).