Vlákno názorů k dotazu Vystavování daňového dokladu od Ilona - Re: Vystavování daňového dokladu >Chci se zeptat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2006 15:11

Ilona (neregistrovaný)

Re: Vystavování daňového dokladu
    >Chci se zeptat zda je možné vystavovat nějaký daňový
    >doklad jiné firmě.
    >Jsem zaměstnancem firmy a nemám živnostenský list.
    >Jde mi o to,že na internetu mám své webové stránky,
    >které jsou již slušně navštěvovány a mohl bych na tyto
    >stránky umístit reklamu firem,které by za to
    >zaplatily .Jedna firma by již zájem měla ,ovšem jak vystavím
    >fakturu nebo nějaký jiný daňový doklad?
    >Jelikož nejsem podnikatelal ,ale zaměstnanec firmy,
    >tak nevystavuji žádné faktury.
    >Jde to nějak ?
    >Budu rád za každou vaši odpověď a radu a předem
    >děkuji
    mela bych 1 navrh - sepiste smlouvu o tom, ze firma xz bude mit na vasich strankach reklamu po dobu.... a za kolik.... pak uz jen vystavite doklad, ze jste penize prijal a nemusite zadnou fakturu nebo tak neco.....
    Pokud to pro vas bude narazova cinnost, tak OK, jinak doporucuji ten ZL.
    >
    >
    >

• 4. 7. 2006 15:47

Roman (neregistrovaný)

To co jste měla na mysli zřejmě asi nebude daňový doklad a firma by to nemusela chtít. Jestli to bude daňový doklad tak prosím jaký ?
    Ještě jednou děkuji

• 4. 7. 2006 16:34

Vlaďka (neregistrovaný)

Daňový doklad může vystavit pouze plátce DPH a to vy nejste, takže Ilona vám radila dobře. Pokud to budete provozovat jako ekonomickou činnost za účelem dosažení zisku, musíte mít ŽL a registraci u FÚ, OSSZ a ZP.

• 4. 7. 2006 20:24

Jana F. (neregistrovaný)

Roman měl zřejmě na mysli jen vystavování dokladu pro účely daně z příjmů, v té naší hantýrce aby se taky čert vyznal :-) - "daňovým dokladem" je myšlený jen doklad s DPH.
    Jinak souhlasím s Vlaďkou a Ilonou - při soustavné činnosti ŽL, ojedinělý příjem podle § 10 - smlouva a vystavit potvrzení o příjmu peněz. Jana F.

• 5. 7. 2006 10:28

Roman (neregistrovaný)

Chtěl bych poděkovat všem 3 dámám které se do mé disluse zapojily a poprosím o bližší vysvětlení mého problému.
    Abych to pochopil i já - tzn.mohu nadále pracovat pro svého zaměstnavatele jako nyní a pokud bych přesáhl částku 20000,- ročně tuším tak bych si měl zřídit živnostenský list .
    Ale co z toho pro mne plyne?Mám to oznámit svému zaměstnavateli ? Mohu teda mít živnostenský list a vydělávat např.na reklamě na internetu a dál chodit do práce ?
    Tzn.dělat obojí současně ? A pokud přijdu o práci tak jelikož bych měl živnostenský list tak bych si měl platit sociální i zdravotní a já nevím co ještě ?

• 5. 7. 2006 10:59

Ilona (neregistrovaný)

pokusim se to shrnout:
    Pokud bude mit ta vase cinnost soustavny charakter (tzn. budete tu reklamu prodavat vice firmam apod.), tak si zalozite zivnost - v tomto pripade nezalezi na vydelku. Pokud budete mit tedy ZL a stale budete zamestnanec (coz se nevylucuje), tak pravdepodobne budete OSVC vedlejsi (zda jste hlavni nebo vedlejsi se posuzuje dle vydelku v zamestnani), coz ma urcite vyhody - nemusite platit minimalni zalohy na pojisteni apod....
    Zamestnavateli to muzete rict, zalezi na vas (predpokladam, ze by vam predmet podnikani nekolidoval s naplni prace, tzn. nepodnikal byste na ukor vaseho zamestnavatele). Kazdopadne byste si misto rocniho zuctovani dani u zam-tele musel sam podavat dan. priznani.

Pokud by se jednalo pouze o narazovy vydelek (dle § 10), tak ZL mit nemusite a prijem je do 6000 (§38g odst. 2 Zakona o danich z prijmu) osvobozen, takze ho nemusite nikde priznavat (zam-tel vam udela rocni zuctovani dane), pokud by prijem tuto castku presahl, tak ho musite priznat a sam si podat DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).