Re: Vystavování daňového dokladu
>Chci se zeptat zda je možné vystavovat nějaký daňový
>doklad jiné firmě.
>Jsem zaměstnancem firmy a nemám živnostenský list.
>Jde mi o to,že na internetu mám své webové stránky,
>které jsou již slušně navštěvovány a mohl bych na tyto
>stránky umístit reklamu firem,které by za to
>zaplatily .Jedna firma by již zájem měla ,ovšem jak vystavím
>fakturu nebo nějaký jiný daňový doklad?
>Jelikož nejsem podnikatelal ,ale zaměstnanec firmy,
>tak nevystavuji žádné faktury.
>Jde to nějak ?
>Budu rád za každou vaši odpověď a radu a předem
>děkuji
mela bych 1 navrh - sepiste smlouvu o tom, ze firma xz bude mit na vasich strankach reklamu po dobu.... a za kolik.... pak uz jen vystavite doklad, ze jste penize prijal a nemusite zadnou fakturu nebo tak neco.....
Pokud to pro vas bude narazova cinnost, tak OK, jinak doporucuji ten ZL.
>
>
>
Roman měl zřejmě na mysli jen vystavování dokladu pro účely daně z příjmů, v té naší hantýrce aby se taky čert vyznal :-) - "daňovým dokladem" je myšlený jen doklad s DPH.
Jinak souhlasím s Vlaďkou a Ilonou - při soustavné činnosti ŽL, ojedinělý příjem podle § 10 - smlouva a vystavit potvrzení o příjmu peněz. Jana F.
Chtěl bych poděkovat všem 3 dámám které se do mé disluse zapojily a poprosím o bližší vysvětlení mého problému.
Abych to pochopil i já - tzn.mohu nadále pracovat pro svého zaměstnavatele jako nyní a pokud bych přesáhl částku 20000,- ročně tuším tak bych si měl zřídit živnostenský list .
Ale co z toho pro mne plyne?Mám to oznámit svému zaměstnavateli ? Mohu teda mít živnostenský list a vydělávat např.na reklamě na internetu a dál chodit do práce ?
Tzn.dělat obojí současně ? A pokud přijdu o práci tak jelikož bych měl živnostenský list tak bych si měl platit sociální i zdravotní a já nevím co ještě ?
pokusim se to shrnout:
Pokud bude mit ta vase cinnost soustavny charakter (tzn. budete tu reklamu prodavat vice firmam apod.), tak si zalozite zivnost - v tomto pripade nezalezi na vydelku. Pokud budete mit tedy ZL a stale budete zamestnanec (coz se nevylucuje), tak pravdepodobne budete OSVC vedlejsi (zda jste hlavni nebo vedlejsi se posuzuje dle vydelku v zamestnani), coz ma urcite vyhody - nemusite platit minimalni zalohy na pojisteni apod....
Zamestnavateli to muzete rict, zalezi na vas (predpokladam, ze by vam predmet podnikani nekolidoval s naplni prace, tzn. nepodnikal byste na ukor vaseho zamestnavatele). Kazdopadne byste si misto rocniho zuctovani dani u zam-tele musel sam podavat dan. priznani.
Pokud by se jednalo pouze o narazovy vydelek (dle § 10), tak ZL mit nemusite a prijem je do 6000 (§38g odst. 2 Zakona o danich z prijmu) osvobozen, takze ho nemusite nikde priznavat (zam-tel vam udela rocni zuctovani dane), pokud by prijem tuto castku presahl, tak ho musite priznat a sam si podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.