Vlákno názorů k dotazu Zmena sazby DPH u potravin od Jana F. - Re: zmena sazby DPH u potravin *********************Teoreticky se nedá...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2006 12:14

Jana F. (neregistrovaný)

Re: zmena sazby DPH u potravin
    Teoreticky se nedá říct, že to není možné - v určitých případech je možné nakupovat zboží jako materiál a potom ho "přetvořit"na výrobek s jinou sazbu DPH. Nebo si vzpomínám, že se takto upravovala sazba při různě velkém balení např. u krmení pro zvířata - při rozvážení byla jiná než u velkého balení - to ale opravdu nevím, jestli ještě platí. Prostě chce to konkrétní příklady a podle toho určit sazby. Zdůvodnění jedině přes přílohu 1 k zákonu o DPH, nic jiného v tom nehledejte :-) Jana F.

• 11. 7. 2006 13:18

Mirka (neregistrovaný)

dík za odpoved, ale myslim , že jsme se nepochopily. Jedná se mi o novelu, kdy se k 15.7. mění sazba daně u některých potravin.

• 11. 7. 2006 14:21

Jana F. (neregistrovaný)

Tak to mě opravdu nenapadlo, omlouvám se :-) Ale v tom případě myslím, že není žádný předpis, který by neumožňoval nakoupit s 19% a prodat potom s 5%. Zas až tak moc spekulovat se s tím v maloobchodě snad nedá? Leda snad přesun tržeb pár dní, nevím, váš šéf je možná mazanější, než já :-))) Jana F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).