Vlákno názorů k dotazu Údržba obecní cesty od Ivča - Re: údržba obecní cesty Jé, tak teď jsem někdě...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 7. 2006 11:46

Ivča (neregistrovaný)

Re: údržba obecní cesty
    Jé, tak teď jsem někdě nedávno četla dotaz na odborníka se stejným tématem. Odpověď byla, že pokud je cesta ve vlastnictví obce, tak obec má povinnost ji udržovat. Bohužel už nevím odkaz na zákon, ale zkusím se zamyslet, kde jsem to četla, třeba to najdu:-)

• 19. 3. 2013 22:42

Michall (neregistrovaný)

údržba obecní cesty
    je jako mnoho věcí v tzv. republice ponecháno živlům. Jistě nechybí chuť na milionové dotace a velkostavby, chybí jen pár koleček materiálu popř. válec.

Svépomoc existuje, lze se pídit po stavebním odpadu (i betonárky musí odpad drtit a uplatnit), vybrat vhodný a půjčeným motorovým pěchem udusat. Ovšedm bez odvodu vody je to jen krátkodobá akce.

Stran odvozu lze kontaktovat někoho ze sedláků, kde už solidní offroady. V sudetech jsem zažil obezní dámu, co se nevešla do auta, manžel ji tedy vozil vestoje na hydraulice za traktorem ve vší parádě..

Hitler nutil udržovat sousedními vlastníky, okrajové cesty zbožňoval, na hlavních se bál. Potom už konec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).