Re: mzdy-zpracovatelská fy daň.uzn.nákl.
firma má možnosti dvě - buď zaměstnávat mzdovky - nákladem jsou mzdy,ale zaměstnanec neručí za výsledek - kontrola chodí vždy zaměstnavateli...
nebo si sjedná smlouvu s účetní firmou - ta je většinou pojištěna,ručí za výsledky kontroly a případné postihy dle toho,jak to má ošetřeno ve smlouvě - tady přijde pravděpodobně faktura - tedy náklady jsou třeba za službu....
každý si musí spočítat,co se mu hodí víc - zda mít vlastní zaměstnance nebo dodavatelskou firmu,která má jasně dané podmínky...nákladem pro firmu je to v obou případech bez rozdílu,zda jsou to mzdové či za službu...takže je to o rozhodutí..
to jsem ráda, že jste mi ten blábol trochu zjemnila, já jsem totiž mzdovka,která to chtěla pochopit,proto jsem zajásala nad odpovědí paní mmm-ale pokud se k tomu vrátím-fy "získá" tím,že snižuje mzdové náklady-ty jsou dost sledované,sice nezíská finančně,ale může vykázat "úsporu" ve mzdových nákladech-po čemž managment touží-je to tak?
Firma ušetří 35 % odvodů ze mzdy, což je nezanedbatelné. Nevím, kdo ostře sleduje mzd.náklady? Firma? Ale to je¨její věc, ať si sleduje co chce.Prostě hledá úspory kde to jde. Já sama bych osobně zaměstnance nechtěla, jsou s nimi jenom problémy, ale je pravda, že charakter práce firmy zaměstnance musí mít.Bez nich by to nešlo. Účetní služba je jako každá jiná služba. Jinak nejsem žádná hvězda, jsem jenom stará utahaná účetní, pamatující plánování desetiletky.
firma má možnosti dvě - buď zaměstnávat mzdovky -
>>>>>nákladem jsou mzdy,ale zaměstnanec neručí za výsledek
>>>>>-
>>>>>kontrola chodí vždy zaměstnavateli...
>>>>>nebo si sjedná smlouvu s účetní firmou - ta je
>>>>>většinou pojištěna,ručí za výsledky kontroly a
>>>>>případné
>>>>>postihy dle toho,jak to má ošetřeno ve smlouvě - tady
>>>>>přijde pravděpodobně faktura - tedy náklady jsou
>>>>>třeba
>>>>>za
>>>>>službu....>>>>>
>>>>>každý si musí spočítat,co se mu hodí víc - zda mít
>>>>>vlastní zaměstnance nebo dodavatelskou firmu,která má
>>>>>jasně dané podmínky...nákladem pro firmu je to v obou
>>>>>případech bez rozdílu,zda jsou to mzdové či za
>>>>>službu...takže je to o rozhodutí..
>>>>Helčo, jste hvězda, když všemu hned rozumíte, mmm moc
>>>Mzdovka to nemusí znát, ta zná jiné věci oproti
>>>finančí účetní
>Firma ušetří 35 % odvodů ze mzdy, což je
>nezanedbatelné. Nevím, kdo ostře sleduje mzd.náklady? Firma? Ale to
>je¨její věc, ať si sleduje co chce.Prostě hledá úspory
>kde to jde. Já sama bych osobně zaměstnance nechtěla,
>jsou s nimi jenom problémy, ale je pravda, že
>charakter práce firmy zaměstnance musí mít.Bez nich by to
>nešlo. Účetní služba je jako každá jiná služba. Jinak
>nejsem žádná hvězda, jsem jenom stará utahaná účetní,
>pamatující plánování desetiletky.
no vidíte a zase jsem o něco "chytřejší",taky mě to mohlo napadnout (odvody).Chtěla jsem se propracovat k tomu,proč tak vehementně bývalý zaměstnavatel touží po zpracovatelské fy,když jsem okusila práci i ve zprac.fy a zjistila jsem,že placená služba této fy mzdy mzdovek přesáhnout mnohonásobně,až člověk zírá,proto mne to zajímalo.A mzdové náklady v a.s. ,která se potápí už pár let,se sledují měsíčně,fy snižuje náklady kde se dá,právě i propouštěním,ale pak předá agendu fy,která je mnohonásobně dražší-tomu jsem pořád nerozuměla.Díky, paní Helčo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.