Re: sleva bna dani, prosím paní Jiřku
Pokud nebude po celé prázdninové měsíce, tzn. od prvního do posledního, zaměstnán či veden na ÚP (nahlásí se až od září), je nárok na zvýhodnění ještě přes prázdniny. Na toto ať Vám zaměstnanec napíše čestné prohlášení.
A od září už pak automaticky zvýhodnění padá - ukončil střední školu a dále nestuduje, není už tedy od září studentem. Udělejte si poznámku, že od září není studentem.
ze zákona nemůžete nutit zaměstnance k tomu,aby vám napsall čestné prohlášení o tom,že syn nepracoval,tím,že stvrdí v daňovém prohlášení ukončení soustavné přípravz na bud.povolání a nenastaly další jiné okolnosti,tím přebírá odpovědnost na sebe.
PS ale já ČP chci také - s tím rozdílem, že od dítěte :-))
jak nedáte slevu :-) pokud vám na prohlášení potvrdí do změn ukončení soustavné přípravy na bud.povolání 31.8.2006, dáte slevu do srpna i bez jeho čestného prohlášení - ZDP 586/1992 ZDP nezná čestné prohlášení,ale jak říkám,já ho chci také -spíše proto,aby ten zaměstnanec věděl oč jde,člověk si říká,že když něco podepisuje či jeho dítě,že si to přečte,kdežto,když mu to "jen"řeknete,odsouhlasí vám všechno,protože tomu nerozumí,je to diskutabilní,raději pokud mám čas, se snažím vysvětlit,ale rychlejší je právě to čestné prohlášení :) které ovšem při např. (když půjdu do sporu) u soudu neobstojí jako důkaz, právě proto,že ZDP ho nepřipouští
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.