Re: Výpověď
Renáto, můžete být v naprostém klidu, pokud chcete odejít Vy, tak je pro vás úplně jedno, která z těch dvou forem to bude. Jediný důvod, který mě napadá (právě proto, že se jedná o právníky) je ten, že výpověď z vaší strany je jednostranný akt a možná pro ně trochu "urážející" a případně "poškozující" dobré jméno firmy. Sama možná lépe víte, jak to v této branži chodí.
souhlasim, jen 1 pripominka pokud vam dali "vypoved dohodou", tak bych tu vasi firmu chtela videt ;) tento termin totiz neexistuje:
1. date vypoved a mate 2-mes. vypovedni lhutu (jednostranny akt)
2. sepisete se zam-telem (resp. obe strany podepisi) dohodu o ukonceni pracovniho pomeru k urcitemu datu (oboustranny akt);
tam se na vypovedni lhutu nehraje, dohoda musi byt k urcitemu datu, ke kteremu PP konci
V tomto případě se přikláním k názoru anonyma. Když jsem kdysi (už je to dávno) byla nucena skončit v zaměstnání z rodinných důvodů, také po mně chtěl vedoucí, abych ve výpovědi tu situaci trochu rozvedla, aby to nevypadalo, že končím z nespokojenosti.
Jinak - nijak znevýhodněna nebudete, nemá to žádný háček.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.