Re: daňové přiznání
*** podat co nejdriv, jeste predtim se domluvit na FU, ze budete podavat se zpozdenim (pripravit si nejake zduvodneni), aby vedeli, kde se tam vzalo .... kazdopadne to bude asi nejake penale...
s fú bych se nedomlouvala, neb není o čem. ani zdůvodnění nikdo požadovat nebude. prostě ho podá. postih - zvýšení daně až o 10%, penále za pozdní zaplacení, nebo taky žádný. hlavně podat, když byla povinnost.
**** ja neradila volat na financak, ale domluvit se se svym spravcem dane, ze DP podam pozde - dle meho by dotycneho spravce dane stejne kontaktoval.... nevim, jak vy, ale v pripadech jako tento (nejaky prusvih) uprednostnuju osobni jednani... ;)
Nic ve zlém, ale jako bych ten rozhovor slyšel: Halo,to je můj správce daně ? Dobrý den. Já jsem ta a ta a právě jsem zjistila, že jsem nepodala daňové přiznání. Tak já bych ho podala až teď, můžu ? :-)))
při osobním by se v tomhle případě nic nezměnilo. chápu např. při dodatečném přiznání, aby správce hned řekl, jestli ho přijme nebo vydá výzvu a aby subjekt pokud se jedná o větší částky rovnou řeklo co jde. ale při pozdním přiznání není opravdu důvod.
*** a kdo rozhoduje o tom postihu? Pisete, ze bude je (10%,..) nebo neni, tak si rikam, ze osobnim jednanim se to muze jen vylepsit, ne? ;)
no to nevím. nebo taky pokazit. pokud je to poprvé, bylo to bez výzvy, jinak nikdy nic "neprovedl", tak snad ani nedávají zvýšení. ale to opravdu nevím. platba penále je stejně automatická, tu neovlivníte.
No jo Ilonko, vy na to máte ale figuru, já se svým ksichtem a postavou preferuji telefonické jednání, tam mám jakou takous šanci tu paní u FÚ okouzlit :-)))
podle dotyčné správkyně. pokud by to byla starší obtloustlá paní a vy jste modelka v převleku účetní, raděj bych ten telefon:-))) jeden psycholog nám kdysi říkal, že už podvědomě obstarožní fosílie mají averzi vůči mladým pěkným štíhlým holkám:-)
***** jojo, tomu verim (aspon v nekterych pripadech), ja nastesti podobnou zkusenost nemam (na modelku pri svych 164 cm neaspiruju ;))) ale ma to i druhou stranu mince - panove muzou vyuzit toho, ze zrale damy rady pomahaji zmatenym mladikum ;))))
osobně mám tu zkušenost, že ač je to v přímém rozporu se zákonem 337/92, vstřícněji se opravdu pracovníci obou pohlaví a bez rozdílu věku chovají k "starým dědkům". :-))))