Vlákno názorů k dotazu Daň z příjmů FO od JiřinaH. - Re: daň z příjmů FO Pokud jste si u...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2006 14:30

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: daň z příjmů FO
    Pokud jste si u nich požádala o provedení ročního zúčtování daně
    v řádném termínu( nejpozději do 15.2.06 ), byl bývalý zaměsxtnavatel jako Váš poslední plátce daně zúčtování provést. Z VAší odpovědi to nevyplývá, zda jkste požádala, či nikoli. Pokud se již stalo, nemáte-li jinou daňovou povinnost, není Vaší povinností podávat přiznání k dani, protože jste podepsala Prohlášení daň.poplatníka. Můžete si však zkusit provést výpočet ( nebo pošlete údaje z potvrzení - příjmy, pojistné, záloha na daň a já Vám to rychle spočítám. Může Vám vyjít přeplatek, který si můžete na FÚ bez problémů nárokovat( KKD).

• 31. 7. 2006 14:41

marianna (neregistrovaný)

Dekuji za odpověď. během tříletého pracovního poměru (2003-2004-2005-leden06) jsem každý rok podepisovala žádost o provedení ročního vyúčtování daně (fialový / růžový formulář). Za roky 2003 a 2004 jsem dostala potvrzení s prohlášením, že roční zúčtování záloh BYLO provedeno. Jenom naposled, když už jsem tam nepracovala my dodatečně a s opožděním poslali potvrzení, na kterém stálo, že zúčtování NEBYLO provedeno. Zato jsem si teď není jistá jestli teď mám / nemám povinnost podávat daňové přiznání.

• 31. 7. 2006 15:01

JiřinaH. (neregistrovaný)

Viz odpovďi výše - nemáte-li jinou povinnost, podávat nemusíte. J8 bych podala, protože je možné, že Vám FÚ něco vrátí.Není-li povinnost podat přiznání, můžete ho podat 3 roky po termínu a bez nějakého penále či srážky z vrácené daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).