Re: Výprodej a ekonomicky spojené osoby
Podle mého názoru pokud dodržíte ceny obvyklé pak to FÚ nenapadne jinak bych asi moc klidné spaní neměla. Tak to udělejte, že jste zásoby prodali v drobném prodeji - výprodej - za symbolické ceny a máte to. Uděláte si leták, kde bude napsán výprodej a pak ho doložíte u kontroly.
manžel měl teď kontrolu fú - propojení mezi společníky dvou firem to byl jejich koníček - u nich by to dle zkušeností s nimi neprošlo ani náhodou....ale jinak doporučuji opravdu také to,co je popsáno výše - udělejte si letáček s nabídkou - škoda,že nemůžete doložit alespoň nějakým prodej na paragon - něco jsme prodali,zbytek již nikdo nechtěl...snad budete mít štěstí na rozumné kontrolory...ale oni u těch osob blízkých předpokládají,že všichni šidí tak jak u jakýchkoli podnikatelů...
Přesně tak, ještě bych to pochopila v případě normálního prodeje, ale když několik měsíců nemám ani maloobchod, ani velkoobchdní zákazníky, tak je logické, že někam to prodat musím, mám to vyhodit a finančák ostrouhá ještě více, takhle z toho odvedu DPH.
Pořád přemýšlím, jak to udělat, ještě mám na skladě asi za 2000 ,- takže to můžu dát teoreticky do II. kvartálu, nemám ještě podáno DPH, ale zase jak na paragon, když nemám ten obchod, to jako přišli zákazníci k nám domu? Jinak fakt nevim.
Týna
Paní Týno, já bych to skutečně udělala tak, že zákazníci přišli třeba ke mně domů a já jim to tam prodala. Někde to zboží mít uskladněné musíte tak odsud jste to taky prodala. Měla bych k tomu kopie paragonů. To vše za předpokladu, že ještě máte ještě platný živnosťák, to jen pro jistotu, kdyby chtěli z úřadu hledat myšky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.