Vlákno názorů k dotazu Mohu si sma zvýšit částku SP a ZP ???? od Docent - Re: Mohu si sma zvýšit částku SP a...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2006 8:46

Docent (neregistrovaný)

Re: Mohu si sma zvýšit částku SP a ZP ??
    U ZP to nejde, u SP se to dělá běžně, obvykle sice třeba mně OSSZ ty prachy v lednu vrací, protože jí platím dvakrát, jednou normálně z TP a podruhé ručně příkazem. Nikomu to neoznamuji a daňově si uplatňuji v roce běžném. Musí so ovšem jednat o částku zhruba odpovídající vaší konečné povinnosti, nesmí být částka spekulativně neúměrná, to by vám FÚ nemusel uznat.
    U ZP jsem to ani nezkoušel, protože podle nějakého zákona, už nevím jakého, když vám ty peníze vrátí do konce března ZP, nejsou uznaným výdajem roku běžného.

• 3. 8. 2006 12:00

Zdena (neregistrovaný)

A není to náhodou naopak? Pokud si na OSSZ platíte i nemocenské pojištění, tak zvýšené platby s nimi musíte předem projednat, aby rozdělili pojistné na část, kterou budete vyúčtovávat v přehledu a na nemocenské pojištění. Četla jsem v místní diskuzi případ, kdy socka spekulativní platbu bryskně vrátila.
    U zdravotního pojištění mám zkušenost, že zaplatím např. na čtvrt roku dopředu a oni si sami odečítají měsíční platby. Přehled dáváte nejpozději 8. dubna, takže Vám případný přeplatek nestihnou vrátit do konce března ani kdyby náhodou chtěli.

• 3. 8. 2006 12:08

Jana F. (neregistrovaný)

>>U ZP jsem to ani nezkoušel, protože podle nějakého
    >>zákona, už nevím jakého, když vám ty peníze vrátí do
    >>konce března ZP, nejsou uznaným výdajem roku běžného.
    Jaký zákon, nevzpomenete si, prosím? Jana F.
    >A není to náhodou naopak? Pokud si na OSSZ platíte i
    >nemocenské pojištění, tak zvýšené platby s nimi musíte
    >předem projednat, aby rozdělili pojistné na část,
    >kterou budete vyúčtovávat v přehledu a na nemocenské
    >pojištění. Četla jsem v místní diskuzi případ, kdy socka
    >spekulativní platbu bryskně vrátila.
    Vracejí až druhou platbu v měsíci, pokud vím. Jana F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).