Re: Faktura proplacená přes pokladnu
Pokud přinese jen příjmový, osobně ho vyhodím :-))), ať si vyžádá opis faktury, případně to můžete udělat Vy. Pokud přinese příjmový s náležitostmi daňového (nevím, zda jste plátci DPH) do 10000,-- lze uplatnit. Pokud bude částka vyšší, nezbyde Vám nebo jemu, než sehnat řádný daňový doklad, nebo neuplatníte DPH.
Nedomyslela jsem něco??
Prosím, můžete mě odkázat na § nebo aspoň zákon, kde najdu, to že nad 10 tis.musí být řádný daňový doklad. Mě zaměstnanec přinesl přijmový pokladní doklad se všemi nánležitostmi daňového na opravu auta na 40 tis. a divil se, že mi to nestačí. Chtěla bych mu dokázat, že jsem v právu, když po něm chci, aby mi donesl fakturu. Děkuji Zuzka
*** Ale tohle Vám paní Dana netvrdí. Ona jen řekla, že pokud je částka vyšší než 10 tis., tak musí mít doklad náležitosti běžného daňového dokladu. Pokud je částka nižší než 10 tis., pak stačí náležitosti zjednodušeného DD. A já s ní v tomto souhlasím. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.