Re: brigáda dětí a příjmy pro dávky SSP
Výdělky dětí za prázdninové měsíce se do příjmů nezapočítávají. Nevím, proč je chtějí uvádět ještě zvlášť. Co se týká výživného mám za to, že dokud jsou děti nezletilé, přijímáte výživné na ně Vy, takže je uvedené ve Vašem formuláři. Od zletilosti je přijímá každé dítě samo, takže má být v jeho formuláři.
Re: brigáda dětí a příjmy pro dávky SSP
volala jsem na sociálku a dozvěděla jsem se toto: pokud chcete doložit, kolik si vydělali vaše nezletilé děti na letní brigádě, tak zaškrtněne, že doklad přikládáte a vzniká vám tím povinnost ho doložit. Pokud nechce nic dokládat, tak zaškrtněte, že ho nepřikládáte, a máte to vyřízeno. Je to jedno, tak či tak to nijak neovlivní vaše rozhodné příjmy pro přiznání dávky...to tlumočím slova pracovnice ze sociálky..to jen tak pro pobavení, protože jakoukoliv logiku v tom nenacházím :-)
a k tomu, že nezletilé děti musí výživné vyplnit na svůj samostatný doklad o příjmu...tak to tak prý opravdu je...tento příjem nepřiznává zákonný zástupce, který má nezletilé dítě svěřeno do výchovy, ale to konkrétní dítě...byť by mu bylo pár měsíců..a doklad za něho podepíše zákonný zástuce.......taktéž slova sociální pracovnice.....takže hledat logiku v určitých věcech nemá smysl, prostě tam není....víc k tomu asi není co říct :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.