Re: smlouva o dílo - zdanění
*** Záleží na výši příjmu. Pokud to není závislá činnost ani příjmy z podnikání (tam ale patří i příjmy na základě autorského zákona - takže musíte posoudit Vy), pak jsou to příjmy §10/1/a a ty jsou do 20 tis. za rok osvobozeny od daně - nad už podléhají dani a je třeba podat DP. S přídavky bohužel nevím. ***
Re: smlouva o dílo - zdanění a přídavky
No příjmy z podnikání...To není žádné podnikání. Ústní dohodou se starostou jsem se domluvil, že budu dělat obecní stránky. No a po půl roce, chci za svoji práci zaplatit(prodejem stránek). Protože ty stovky hodin volného času co jsem dělal stránky nejsou zaplaceny. Chci také, aby obec měla natrvalo svoje stránky. Protože, až bych to přestal dělat já, tak by někdo musel ty stránky zcela znova vytvořit...
Já si myslím, že to podnikání není. Je to jen ojedinělá činnost, která se už nikdy nebude opakovat. Ale, co si myslíte Vy??Je to podnikání?
Je smlouva o díle nejlepší variantou? Je nějaká jiná varianta(jiná smlouva)?
Neví někdo jiný jak je to s těmi přídavky? Budu muset žádat znovu?
Děkuji moc za odpověďi
Re: smlouva o dílo - zdanění a přídavky
*** Tady tak nejde ani o název (podnikání) ale o to, že za příjmy pod §7 spadají i příjmy (jiná samostatně výdělečná čiinost) z poskytnutí autorských práv, která jsou chráněna autorským zákonem. Dobře, když tedy vynechám ta autorská práva (když spadat nebudou), pak to může být ten §10. A smlouva o dílo je podle mě tou nejvhodnější ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.