Re: paragon vydaný reg.pokladnou
Uveďte prosím přesně důvod, proč nechtěl kupující uznat paragon. Jestli jen proto, že byl psaný rukou, tak je to jeho ostuda. Ale je možné, že jste do té pokladny zapomněli zadat nějaký povinný údaj? Zkontrolujte si, jestli paragony z vaší pokladny obsahují všechny náležitosti účetního dokladu dle zákona o účetnictví i náležitosti daňového dokladu podle zákona o DPH.
Těch otázek je víc. Pokud jde o běžné zákazníky v maloobchodě (masově), tak když ten doklad splňuje zákonné náležitosti, může být prodejci jedno, jestli ho zákazník chce nebo ne.
Když jde o zákazníka, na kterém mi záleží, snažím se vyhovět nebo mu to vysvětlit...
Příklad praxe v knihkupectví: nakupuji knihu a nějakou náhodou to není zrovna zákon o daních z příjmů:-) Mám dvě možnosti. Buď vezmu doklad z registrační pokladny, na kterém je název knihy a pro účely uplatnění ve výdajích je mi k ničemu. Nebo si nechám ručně vypsat paragon na "odbornou literaturu" s tím, že na základě paragonu nemohu uplatnit případnou reklamaci. Oba doklady zároveň nevydávají.
*** Určitě na Vltavě. Jinak u mě doma :-))) Ale řeknu Vám, moc mě to nevzalo. Je to hlavně o sekundárních pohlavních rozdílech. Jednak trošku zastaralé - ale to je samozřejmé vzhledem k autorovi ale pořád jen srovnání a vyjmenování toho, co se mohlo vyvinout pohlavním výběrem a co ne ***
OT
>>btw: kde mají ten Darwinův pohlavní výběr?
>
>*** Určitě na Vltavě.
Než ještě jednou Vltavu, tak si pro to zajdu do Vědecké knihovny :-((
>Jinak u mě doma :-))) Ale řeknu
>Vám, moc mě to nevzalo. Je to hlavně o sekundárních
>pohlavních rozdílech. Jednak trošku zastaralé - ale to
Tak to není pro mě - já jsem se ještě nedostal přes ty primární.
>je samozřejmé vzhledem k autorovi ale pořád jen
>srovnání a vyjmenování toho, co se mohlo vyvinout pohlavním
>výběrem a co ne
Ano, když dívám, co se vyvinulo pohlavním výběrem, tak lituju, že člověk ještě nezvládl partenogenezi.
Ale abych nebyl tak úplně OT - teď mi teprve došlo, proč vlastně ti zákazníci nechtějí doklady z registračních pokladen. Já jsem byl vždycky pomalejší...
Re: OT
*** Já s Vltavou nemám až tak špatné zkušenosti. Je fakt, že v posledních letech tak polovinu objednaných věcí neposílají. Proto jsem přestala platit předem a jen dobírkou - ale nic mi nedluží. S knihovnou máte pravdu - jenže já některé (knížky) chci sobecky vlastnit :-))) U toho Darwina, kdybych si pořád nepřípomínala, že je to perla své doby jako sám autor, tak bych to asi ani nepřelouskala do konce ***
>>>>Mám reg.pokladnu s fiskální pamětí,podle nových norem
>>>>.Můj problém je v tom,že kupující nechtějí paragon
>>>>uznat jako účetní doklad.Na FÚ,podle servis.střediska
>>>>je
>>>>vše v pořádku(ověřila jsem si to),ale přesto po mě
>>>>chtějí ručně psaný doklad.Mě se to zdá zbytečné
>>>
>>>Uveďte prosím přesně důvod, proč nechtěl kupující
>>>uznat paragon. Jestli jen proto, že byl psaný rukou,
>>>tak
>>>je to jeho ostuda. Ale je možné, že jste do té
>>>pokladny
>>>zapomněli zadat nějaký povinný údaj? Zkontrolujte si,
>>>jestli paragony z vaší pokladny obsahují všechny
>>>náležitosti účetního dokladu dle zákona o účetnictví
>>>i
>>>náležitosti daňového dokladu podle zákona o DPH.
>>Těch otázek je víc. Pokud jde o běžné zákazníky v
>>maloobchodě (masově), tak když ten doklad splňuje
>>zákonné
>>náležitosti, může být prodejci jedno, jestli ho
>>zákazník chce nebo ne.
>>Když jde o zákazníka, na kterém mi záleží, snažím se
>>vyhovět nebo mu to vysvětlit...
>
>Příklad praxe v knihkupectví: nakupuji knihu a nějakou
>náhodou to není zrovna zákon o daních z příjmů:-) Asi jste dostatečně vysvětlil ,proč je odmítají a tím důvodem je opět podvod,proč by jste si měl dávat do nákladů knihu,která tam nepatří?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.