Re: Jak je to s tou DPP
Uvedu jeste priklad:
Mam prijmy od 4 zamestnavatelu. Pracuji na DPP a jsem student. Vsichni mi plati po roce, protoze za rok nepresahnu 100hod. S jednim mam podepsane prohlaseni poplatnika dane z prijmu fyzickych osob ze zavisle cinnosti. U kazdeho zamestnavatele mam, dejme tomu, zhruba 15000,- hrubeho. Ted by me zajimalo, zda musim neco platit na fin.urade, nebo zda musim neco odvadet?! Nekde jsem cetl, ze pokud presahnu castku 5000,- a nemam podepsane prohlaseni..., musim na konci roku podat danove priznani a to i kdyz jsem pracoval u vice zamestnavatelu. Co je na tom pravdy? Kolik by mi vratili zpet? Musim to odevzdavat? Co se stane kdyz to neodevzdam? prosim pomozte
Re: Jak je to s tou DPP
Odkaz doporučovaný paní Zdenou si určitě prostudejte, jen se pokusím o stručné shrnutí pro váš případ: dohody nad 5000 u více zaměstnavatelů = zálohová daň = nutnost podat DP + přílohy = potvrzení o těch dohodách a sražené zálohové dani. Pokud něco do 5000,- tak to už vůbec nikde neuvádíte, to je srážková daň a ta je tím odvedením vyřízená. DP se nebojte, není to takový problém :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.