Vlákno názorů k dotazu Pro paní bdm, prosím od bdm - Re: pro paní bdm, prosím *** Že jsou účtovány...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 8. 2006 11:31

bdm (neregistrovaný)

Re: pro paní bdm, prosím
    *** Že jsou účtovány jen účetní odpisy a nejsou uplatňovány daňové, je v pořádku - daňové odepisování může být přerušeno. Pro daně ale musíte mít teď jistotu, že ty daňové nebyly uplatněny = že v úpravách ZD byly ty účetní vyloučeny. Pokud tam zůstaly, byly prováděny i ty daňové. V případě, že daňové uplatňovány nebyly, pak zůstala větší ZC majetku při prodeji = větší daňový náklad. TZ se daňově může odepisovat už při zařazení, tzn. v době leasingu - ale samozřejmě nemusí. Doufám, že jsem to všechno dobře pochopila :-) ***

• 23. 8. 2006 12:01

BLANKA (neregistrovaný)

>>
    >>

>>
    >>Blanka
    >
    >*** Že jsou účtovány jen účetní odpisy a nejsou
    >uplatňovány daňové, je v pořádku - daňové odepisování může
    >být přerušeno. Pro daně ale musíte mít teď jistotu, že
    >ty daňové nebyly uplatněny = že v úpravách ZD byly ty
    >účetní vyloučeny. Pokud tam zůstaly, byly prováděny i
    >ty daňové. V případě, že daňové uplatňovány nebyly,
    >pak zůstala větší ZC majetku při prodeji = větší daňový
    >náklad. TZ se daňově může odepisovat už při zařazení,
    >tzn. v době leasingu - ale samozřejmě nemusí. Doufám,
    >že jsem to všechno dobře pochopila :-) ***

Děkuji moc, ano ty daňové jsem zkontrolovala, nebylyuplatněny, je to OK, ještě si ujasním, technické zhodnocení mohu celý rok ponechávat k jednomu autu na analytice, pokud mi nepřesáhne 40 tis. mohu zaúčtovat do nákladů?
    A ještě? telef.ústředna... pořízena v roce 2005, teď k ní technické zhodnocení za 9 tis. lze dát do nákladů? nebo musím přiradit k majetku a přepočítat odpisy?
    No myslím, že budumuset na školení k majetku.. teď vidím TZi najatého majetku? datová síť, a zabezpečovací systém to musím mít přece souhlas majitele majetku..
    :)) ale díky za všechno.. a moc a moc
    BLANKA

• 23. 8. 2006 12:09

bdm (neregistrovaný)

TZ u auta: ano, pokud za rok nepřesáhne, může do nákladů.
    TZ ústředny: pokud je vedena jako samostatný majetek, tak u ní hlídáte taky za rok limit. Pokud nepřesáhne, může do nákladů.
    TZ najatého: tam opatrně - souhlas pronajímatele s jeho provedením a jeho vyjádření, že on nebude odepisovat ale můžete Vy. Taky je dobré hned si s ním ujasnit, jak to bude, když nájem skončí a TZ bude mít nějakou ZC

• 23. 8. 2006 12:36

blanka (neregistrovaný)

--děkuji moc,
    ano to TZi najatého majetku bude v pořádku.. majitel majetku, je vlastník této firmy. jen dohledám jestli to někde mají písemně.
    Díky za tu zůstatkovou cenu, ale to je v našem případě asi jasno.
    Jen mě ještě zajímá dá se říct, že všeobecně ? platí, pokud TZi majetku nepřesáhne 40 tis. za rok? lze do nákladů, je tu např. i zabezpečovací systém, a k němu další rok TZi, jen jsem nepochopila proč se to odespisuje 30 let? proto, že je to k budově, ale ten zabezp.systém přece můžu zrušit mnohem dřív?
    Už jsem si našla školení.. ale uf.. 2950 .Kč..
    Moc a moc Vám děkuji, jste moje záchrana vždy....

Blanka

• 23. 8. 2006 13:50

bdm (neregistrovaný)

*** Ano, to TZ si hlídáte za rok. Co se týká té zabezpečovačky, tam asi náklady přesáhly ten limit, ne? A bylo to pak TZ nemovitosti - asi. To, co je pevně spojeno, je povětšinou TZ budovy. Někdy je to dost nejednoznačné. V pokynu 190 je toho víc než v zákoně - zkuste se podívat :-)) ***

• 24. 8. 2006 6:35

Blanka (neregistrovaný)

dobré ráno,
    děkuji za návody, a jsem dlužník...
    Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).