Vlákno názorů k dotazu Prosím pomoc, podvodník od graver - Re: prosím pomoc, podvodník Není na tom nic hrozného...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2006 7:25

graver (neregistrovaný)

Re: prosím pomoc, podvodník
    Není na tom nic hrozného - u živnostníků normální postup. Oni jsou holt řemeslníci a se smluvními vztahy si hlavu nelámou. V našem SVJ jsem takových situací řešil bezpočet a nikdy nešlo o úmysl vylákat prachy nebo tak něco. Prostě pad podnikatel slíbil termín, pak dostal lukrativnější zakázku, tak to odložil, pak odjel na dovolenou...
    Většinou jsem to řešil požadavkem na okamžité provedení prací nebo vrácení zálohy (to bylo ještě v dobách, kdy jsem zálohy dával). Jen jednou to skončilo na policii - chlapík se mi vysmál do očí, že zálohu nevrátí a práce udělá, až bude chtít. Peníze přišel vrátit za pár dní - přijeli si pro něj domů :-)).

• 27. 8. 2006 22:48

sss (neregistrovaný)

Re: prosím pomoc, podvodník
    Taky bych to řešil takto - pohrozit termínem podání žaloby a pak jí podat. Pokud máte zálohovou fakturu nebo nějaký jiný doklad není co řešit. Tím, že ho náhlásíte, že dělá něco nelegálně ho možná s velkým štěstím zničíte, ale živnostenskej úřad vám okna neudělá :-) a holky z berňáku už vůbec ne :-))))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).