Vlákno názorů k dotazu Jak to obejít od Karel - Re: Jak to obejít Legalne se to da obejit...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2006 9:07

Karel (neregistrovaný)

Re: Jak to obejít
    Legalne se to da obejit pouze DOHODOU se zamestnavatelem.
    Ostatni varianty Vas muzou prijit dosti draho.

• 27. 8. 2006 12:59

M. (neregistrovaný)

Nebo nepřijít do práce, dostanete sice " Áčko", ale pokud máte již jisté nové zaměstnání, stačí se dohodnout s novým zaměstnavatelem, z jakého důvodu butete mít v zápočtovém listě uvedené toto "Áčko". Dobře si zvažte, jestli to nové zaměstnání je opravdu JISTÉ (ošetřit dohodou - smlouvou o budoucí pracovní smlouvě), v případě, kdyby jste se s novým zaměstnavatelem nedohodla, dalšímu už to "Áčko" tak snadno nevysvětlíte, a budete mít i problémy s pracovním úřadem!!!!

• 27. 8. 2006 14:38

Karel (neregistrovaný)

Pro M - navadite k velkym problemum :-(

Zamestnanec uz ma exekuci na majetku, jenom proto, ze hodil par "acek"

• 27. 8. 2006 15:02

1234 (neregistrovaný)

dobrá rada:-/ házet áčka třeba dva měsíce - do konce výpovědní doby, po tu dobu si platit socko i zdravko, a doufat, že mě potom ještě někdo zaměstná, doufat, že mě zaměstnavatel nezažaluje o náhradu škody,.....

• 28. 8. 2006 0:11

Andy (neregistrovaný)

To jsou ale hloupé rady pane M! Z pozice (myslím, že zkušeného) zaměstnavatele Vám popíši co všechno bych mohl provést.
    1) Zaměstnanci bych až do konce pracovního poměru vypisoval Áčka.
    2) Sociální a zdravotní by si zaměstnanec platil sám.
    3) Sociálku i UP bych proaktivně opakovaně upozorňoval na problémové chování pracovníka.
    4) Zaměstnanci bych pracovní poměr neukončil ! Tedy zaměstnanec by nemohl nastoupit do nového zaměstnání na plný pracovní úvazek. Byl by evidován stále u mne. Neměl by tedy ode mne ani zápočtový list, potvrzení o zdanitelných příjmech. Když by se nový zaměstnavatel po těchto věcech pídil jako že to často dělají barvitě bych jej informoval o způsobu chování zaměstnance. Mohl bych si také pochopitelně libovolně přisadit a zaměstnance pomluvit ve všech směrech. Podezření na alkoholismu, víte to je asi důvod proč už u nás měsíc nechodí do práce atd.
    5) Mohl bych Vám zrušit ihned pracovní poměr. Proaktivně bych informoval UP a sociálku, že jste dostal 53.
    6) Mohl bych na Vás podat žalobu o náhradu škody a podal bych ji s chutí, protože nějaké náklady můžu vyčíslit vždycky.
    7) Přes svou věrnou duši na sociálce (a věřte, že ji tam má každý zaměstnavatel) bych se (když bych byl na Vás naštvaný) dopátral kde pracujete a podal bych na Vás proaktivně reference atd. atd.
    Způsobů jak Vám osladit neseriózní chování je řada. Na rady typu s novým zaměstnavatelem se domluvte, že budete mít áčko vůbec nedejte. Když já uvidím zaměstnance (zatím se mi to nestalo), který mi začne říkat, že bude mít áčko u předchozího zaměstnavatele, tak mne v hlavě zabliká varovná červená kontrolka . NEBRAT, NEBRAT, NEBRAT !!! Raději se domluvte !!! A nebo si podejte řádnou výpověď. Zaměstnavatel Vám může hodně zavařit, třeba tím, že Vás pořád povede ve stavu ....

• 29. 8. 2006 8:27

M. (neregistrovaný)

Nechci aby si mou radu bral někdo osobně a omlouvám se, tato rada byla na : otázku jak obejít, psal jsem že je velice ryskantní!
    Vyplatila se u nešlušného zaměstnavatele a u slušného nového zaměstnavatele, protože někteří kdo mají "áčka" od bývalého zaměstnavatele si za ně ani nemohou. Ale to je prostě problém morálních a nemorálních zaměstnanců a jejich zaměstnavatelů. Pokud není se zaměstnavatelem dohoda, nevím proč by k němu měl zaměstnanec přistupovat dohodou. A naopak. Cením si charakterních zaměstnavatelů a dobrých zaměstnanců. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).