Vlákno názorů k dotazu Tichý společník vs. dluhy od jezevec - ty se asi nutně potřebuješ dostat do kriminálu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2016 23:16

jezevec (neregistrovaný)

ty se asi nutně potřebuješ dostat do kriminálu ....

pokud má někdo dluhy a exekuce, tak především nemůže nějaké peníze vkládat jako tichý společník - protože tyto peníze má přednostně klopit věřitelům a exekutorům. činit to jakkoliv jinak je jasná vstupenka do trestního práva, přinejmenším pro poškozování věřitele.
    exekutor samozřejmě může sáhnout i po těchto penězích, a to jak v exekuci na vklad tichého společníka, tak i exekucí na výnosy z tohoto vkladu. jak se o tom dozví je jeho věc a jeho problém, ale jistě nikoli nepravděpodobné.

takže.
    1) nejdřív se nauč česky. společníkovY je fakt síla.
    2) pokud chceš kámošovi pomoct - nevymýšlejte capiny, jak okrádat věřitele.
    dej mu zadarmo najíst, nebo mu zaplať dobrého insolvenčního advokáta
    3) pokud mu chceš pomoci k příjmu - odkup pohledávku u exekutora a dluhy za něj zaplať, tím se stáváš věřitelem ty, a navíc kámošovi přestanou nabíhat úroky i náklady na vymáhání.
    pak ti může kamoš odevzdávat své příjmy zcela legálně a dluhu se zbavit.
    4) jestli jste vymysleli nějakou super fintu, jak kamoš přišel k penězům, a chce je před exekutoram schovat u tebe ve firmě - připrav si tepláky a kartáček na zuby. pro oba. nezapomeň že exekutor všechny prasárny už viděl šestisíckrát nejmíň.

• 28. 4. 2016 6:45

Pavel (neregistrovaný)

Díky za reakci,

Do kriminálu určitě ne, proto jsem chtěl zjistit co a jak jde. Za Y bych si zlomil prst, pokročilejší hodina.

Jde o to, že tichý společník nemusí nutně vkládat do firmy peníze. Konkrétně u toho případu jde o duševní vlastnictví. Žádný peníze, které by tím chtěl tedy schovávat nejsou. Jde o to, že až se začne generovat zisk bude u mě zaměstnán (dokud  nebo  pokud to zisk mít nebude, zaměstnaní je pasé ) a může dostat výplatu s kterou si udělá insolvenci a dluhy splatí. na druhou stranu obě strany v tomto oboru víme, že na vše je nejlepší mít nějaký papír. Papír o spolupráci.

Čili jde pouze o to jestli mě ohrozí když budeme mít smlouvu o tichém společenství. S tím, že ve smlouvě bude, že do firmy nevložil žádný movitý nebo peněžní vklad. Před tím ,jsem to podal trochu od boku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).