ty se asi nutně potřebuješ dostat do kriminálu ....
pokud má někdo dluhy a exekuce, tak především nemůže nějaké peníze vkládat jako tichý společník - protože tyto peníze má přednostně klopit věřitelům a exekutorům. činit to jakkoliv jinak je jasná vstupenka do trestního práva, přinejmenším pro poškozování věřitele.
exekutor samozřejmě může sáhnout i po těchto penězích, a to jak v exekuci na vklad tichého společníka, tak i exekucí na výnosy z tohoto vkladu. jak se o tom dozví je jeho věc a jeho problém, ale jistě nikoli nepravděpodobné.
takže.
1) nejdřív se nauč česky. společníkovY je fakt síla.
2) pokud chceš kámošovi pomoct - nevymýšlejte capiny, jak okrádat věřitele.
dej mu zadarmo najíst, nebo mu zaplať dobrého insolvenčního advokáta
3) pokud mu chceš pomoci k příjmu - odkup pohledávku u exekutora a dluhy za něj zaplať, tím se stáváš věřitelem ty, a navíc kámošovi přestanou nabíhat úroky i náklady na vymáhání.
pak ti může kamoš odevzdávat své příjmy zcela legálně a dluhu se zbavit.
4) jestli jste vymysleli nějakou super fintu, jak kamoš přišel k penězům, a chce je před exekutoram schovat u tebe ve firmě - připrav si tepláky a kartáček na zuby. pro oba. nezapomeň že exekutor všechny prasárny už viděl šestisíckrát nejmíň.
Díky za reakci,
Do kriminálu určitě ne, proto jsem chtěl zjistit co a jak jde. Za Y bych si zlomil prst, pokročilejší hodina.
Jde o to, že tichý společník nemusí nutně vkládat do firmy peníze. Konkrétně u toho případu jde o duševní vlastnictví. Žádný peníze, které by tím chtěl tedy schovávat nejsou. Jde o to, že až se začne generovat zisk bude u mě zaměstnán (dokud nebo pokud to zisk mít nebude, zaměstnaní je pasé ) a může dostat výplatu s kterou si udělá insolvenci a dluhy splatí. na druhou stranu obě strany v tomto oboru víme, že na vše je nejlepší mít nějaký papír. Papír o spolupráci.
Čili jde pouze o to jestli mě ohrozí když budeme mít smlouvu o tichém společenství. S tím, že ve smlouvě bude, že do firmy nevložil žádný movitý nebo peněžní vklad. Před tím ,jsem to podal trochu od boku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.