Re: podnikání na vedlejšák a mé soukr. a
PROSÍM VÁS, NERADA VÁM SKÁČU DO DISKUZE, ALE POŘÁD NEVÍM JESTLI MŮŽU NĚJAKÝ VÝDAJ Z AUTA DÁT DO VÝDAJŮ ZA PODNIKÁNÍ, CO VYPSAT ČI ZAPLATIT, JESTLI MI MŮŽETE PORADIT.
AUTO SPLÁCÍM , SPLÁTKY NA 36 MĚSÍCŮ, VE VELKÉM TP JSEM ZAPSANÁ JAKO MAJITELKA JÁ, ALE ORIGINAL MI SEBRALA BANKA. MÁM VYPISOVAT KNIHU JÍZD NEBO SI DĚLAT CESTÁKY?, MÁM SCHOVÁVAT ÚČTENKY ZA PHM NEBO TO VYPOČÍTAT PAUŠÁLEM, MÁM ZAPLATIT SILNIČNÍ DAN ZA ROK NEBO JEN ZA VYKÁZANÉ DNY KDY JSEM JELA S AUTEM PODNIKAT?
DĚKUJI DĚKUJI ZA OBJASNĚNÍ
JANA
Podstatné je opravdu to, zda jste majitelkou vozu de jure, nebo jen de facto. Musíte proštudovat smlouvu s bankou i další doklady, jestli tam nemáte tu výhradu vlastnictví, tedy to, zda auto nezůstává do zaplacení poslední splátky majetkem bazaru, banky, splátkové společnosti, prostě někoho jiného.
*** Tak se nezlobte :-)) Ještě jste nenapsala, kdy jste ho koupila. Pokud tedy jste vlastníkem a koupila do roku zpětně, pak ho můžete v pořizovací ceně zařadit do OM. Zavedete mu nějakou kartu majetku, zařadíte do odpisové skupiny a do nákladů Vám půjdou odpisy. Knihu jízd, palivo v prokázané výši, silniční daň, opravy, údržba,....do nákladů ***
Auto jsem si koupila letos v březnu, v autobazaru kde mi rovnou zařídili půjčku od banky ČSOB a ta mě pak požádala, abych jim po přihlášení na policii poslala velký TP, kde jsem uvedena jako majitelka já. smlouvu si ještě proštuduju, jestli tam není nějaký zákaz do podnikání. splácím 4000měsíčně.účtenky za PHM si schovávám.nemám jiné výdaje do podnikání tak proto se ptám,jestli bych nemohla nějak využít toho auta, když už jsem si ho pořídila a jezdím s ním za klienty.děkuji za rady.Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.