Re: Je to drobný majetek?
Obával bych se vše zaúčtovat do nákladů na 501 Upřednostnil bych účtování časově rozlišené, a to: 381/321 nákup stolů 501/381 část nákladů dle doby použitelnosti v jednotlivých obdobích
Nejspíš se pán obává toho, aby se firma nedostala tímto "jednorázovým zařazením většího množství drobného majetku dlouhodobé spotřeby" do ztráty, kdyby třeba měli kupříkladu roční obrat 10 tisíc, lehce by se jim to mohlo stát :-))
Vidim, ze je to tak 50:50, takze to asi dam rovnou do nakladu. Nas obrat je pres 40mil, takze se tim urcite do ztraty nedostaneme :-)
--Děkuji, zrovna jsem to tady řešila, přebírám účetnictví od účetní firmy, ale ti taky zaúčtovali do "velkého majetku" stoly židle,, a odpisují to 3 roky.. taky jsem to nepochopila..Obrat ve firmě se za rok blíží 100 mil. Hodně opatrné
--Děkuji, zrovna jsem to tady řešila, přebírám účetnictví od účetní firmy, ale ti taky zaúčtovali do "velkého majetku" stoly židle,, a odpisují to 3 roky.. taky jsem to nepochopila..Obrat ve firmě se za rok blíží 100 mil. Hodně opatrné