Re: Přirážka k pojistnému - s DPH?
Tohle je nějaký komplikovaný dotaz, jednak mi není jasné, jak můžete mít pojištěna vozidla smluvních dopravců svou pojistkou ? Pojištěn můžete mít cizí majetek, nacházející se z nějakého důvodu ve vašem držení, jako cizí zásoby u vás uskladněné a nebo majetek převzatý k péči (opravě, údržbě atd.). Za tyto služby, tedy skladování, garážováním, ostraha a podobně byste pak fakturovali těm partnerům, ale podle mne byste jim fakturovali službu jinou než pojištění, to pojištění byste si podle mne jen zohlednili v ceně vaší služby. Pojišťovací činnost je sice osvobozena od daně, ale to se týjá jen pojištění, likvidací a zprostředkování, tedy činností s pojišťovací přímo související, to podle mne není váš případ.
Re: Přirážka k pojistnému - s DPH?
Opravdu máme (nevím, jak je to možné), ale mě jako účetní dorazila od vedení už jen smlouva z pojišťovny, kde máme vozy i našich smluvních dopravců. Na to jsem dostala příkaz toto pojištění přefakturovat s určitou provizí firmám, vlastnících tyto vozy. A právě o tuto provizi mi jde, zdanit ji nebo ne? Nemůžu se s vedením hádat, že to není možné, musím plnit rozkazy... Snad máte někdo taky takový zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.