Vlákno názorů k dotazu Prosím, prosím o pomoc - výběr záloh? od Docent - Re: Prosím, prosím o pomoc - výběr záloh NO,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2006 8:39

Docent (neregistrovaný)

Re: Prosím, prosím o pomoc - výběr záloh
    NO, hezky to váš zaměstnanec vymyslel :-). Sice budete "tratni" v daném měsíci i nadále, ale v tomto případě se nejedná o zálohu na měsíční platbu, ale o kauci, tedy jakousi jistinu, pojistku proti neplacení. Ta nepodléhá DPH, nejedná se o zálohu na zdanitelné plnění a standardně to dělají třeba nájemci bytů, poskytovatelé telekomunikačních služeb a podobně, nemusíte z toho mít obavy :-).

• 6. 9. 2006 9:03

Katka (neregistrovaný)

Já Vám hrozně moc děkuji. Jste moc hodný, že jste mi pomohl.
    Takže chápu to tak dobře, že tuto "kauci" vlastně můžeme vybrat a nic z toho neodvádět.
    A prosím Vás, podle čeho soudíte, že budeme i takto nadále v daném měsíci "tratni"?
    Já vím, že je to hloupý dotaz, ale jak se pozná, že tato záloha není záloha na zdanitelné plnění?
    Každopádně Vám moc děkuji za pomoc.

• 6. 9. 2006 9:08

Docent (neregistrovaný)

Budete sice mít na účtě kauci, ale ta je účelová a slouží jen pro případ, kdy by zákazník nezaplatil měsíční nájemné. Pokud by se jednalo o zálohu na zdanitelné plnění, tak byste ji museli každý měsíc zúčtovat proti faktuře za zdanitelné plnění a zase ji od zákazníka vybrat znova a další měsíc ji zase zúčtovat a zase ji vybrat znova a tak pořád dokola.Tratni jsem myslel v tom smyslu, že sice budete mít na účtě od zákazníka kauci, ale teď vám již bude platit pozadu, ta kauce není v tomto případě "platba předem", je to jen pojistka proti neplacení.

• 6. 9. 2006 9:51

Katka (neregistrovaný)

Ještě jednou Vám hrozně moc děkuji za pomoc. Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).