Vlákno názorů k dotazu Rodinní příslušníci a s.r.o. od bdm - Re: Rodinní příslušníci a s.r.o. *** Teď mě žádná...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2006 21:07

bdm (neregistrovaný)

Re: Rodinní příslušníci a s.r.o.
    *** Teď mě žádná omezení nenapadají :-)) Mohou být společníci, mohou být zaměstnanci, mohou podávat neuvěřitelné výkony:-))) Jde Vám o něco konkrétního? ***

• 6. 9. 2006 21:19

Rodina (neregistrovaný)

Děkuji za reakci, konkrétně hledám jak co nejvíce využívat daňově uznatelné náklady při společném podnikání, optimalizace daní, nákladů apod.

• 6. 9. 2006 21:39

1234 (neregistrovaný)

mě napadá jen jedno omezení pro rodinné příslušníky - pozor na cenu obvyklou.

• 6. 9. 2006 23:02

Jiřka (neregistrovaný)

No tak, pokud jde o rodinné příslušníky, kteří jsou společníky nebo zaměstnanci, pak s tím cena obvyklá nemá nic společného. Za jejich mzdy nebo odměny se musí státu odvést stejná %, jako za jiné zaměstnance. Ale samozřejmě je lepší dát mzdu za výkon práce manželce a dětem, kteří udělají stejně práce jako cizí zaměstnanci, než těm cizím.

• 7. 9. 2006 12:17

1234 (neregistrovaný)

psal o optimalizaci daní. jedna z často používaných opt. je např. prodej majetku sro fyz. osobě, výplaty za různá plnění FO, apod. a pak je jedno, zda je manželka či dcera společníkem. tak to bylo myšleno. a kdyby došlo do extrému - např. odměna za úklid společnici manželce např. 100000 měsíčně, to si pište, že by fú cena obvyklá taky zajímala.

• 7. 9. 2006 18:08

Jiřka (neregistrovaný)

Odměna u DOPP 100000 za úklid by zarazila kontrolující, i kdyby nešlo o manželku, ale o úplně cizí osobu a musel by tu sumu umět obhájit. Pokud by dal manželce v pracovním poměru takovou mzdu, tak to bude kontrole úplně jedno. Naopak zajásá, protože z takové mzdy jsou takové odvody, že si stát namastí pěkně kapsy. na tom by on nic neušetřil. Ptal se na optimalizaci daní z hlediska rodinných příslušníků - zaměstnanců a společníků.

• 7. 9. 2006 18:24

1234 (neregistrovaný)

>>psal o optimalizaci daní. jedna z často používaných
    >>opt. je např. prodej majetku sro fyz. osobě, výplaty
    >>za
    >>různá plnění FO, apod. a pak je jedno, zda je
    >>manželka
    >>či dcera společníkem. tak to bylo myšleno. a kdyby
    >>došlo do extrému - např. odměna za úklid společnici
    >>manželce např. 100000 měsíčně, to si pište, že by fú
    >>cena
    >>obvyklá taky zajímala.
    >
    >Odměna u DOPP 100000 za úklid by zarazila
    >kontrolující, i kdyby nešlo o manželku, ale o úplně cizí osobu a
    >musel by tu sumu umět obhájit.
    *** u cizího by ji obhájil 100x lépe než u manželky
    Pokud by dal manželce v
    >pracovním poměru takovou mzdu, tak to bude kontrole
    >úplně jedno. Naopak zajásá,
    ****no že by to vyvolalo takovou radost u zaměstnance fú, to teda vážně pochybuju:-)))
    protože z takové mzdy jsou
    >takové odvody, že si stát namastí pěkně kapsy. na tom
    >by on nic neušetřil.
    ****když by si ty prachy chtěl ze sročky vytáhnout, prvně je zdaní jako sro, pak ještě jednou.....on tam myslím zas až tak horentní rozdíl nebude pokud chce např. manželce založit na dobrý důchod, nemocenskou, apod....pochybuju že kontrola půjde po tom, že odvede, spíš po tom, jestli ta služba, za kterou platí, proběhla.
    Ptal se na optimalizaci daní z
    >hlediska rodinných příslušníků - zaměstnanců a
    >společníků.
    ****tak to je bezva, že tak jistě víte, že nepomýšlel na např. prodej majetku pod cenou rodinným příslušníkům (byť společníkům či zaměstnancům sro), jakoukoliv formu odměn jinou než mzdy, fakturace apod. to já teda z druhého upřesňujícího dotazu ten pocit získal. ale dobrá, máte za to, že má prachobyčejná připomínka obvyklých cen je zcela mimo mísu v souvislosti s dotazem na optimalizaci daně pomocí rodinných příslušníků - společníků či zaměstnanců? já tedy ne:-)))

• 7. 9. 2006 20:08

bdm (neregistrovaný)

*** Tak to mě tedy udivuje - udivuje mě tahle Vaše věta: "pochybuju že kontrola půjde po tom, že odvede, spíš po tom, jestli ta služba, za kterou platí, proběhla. " Podle mě kontrola půjde především po odvodech. U společníka nemusíte zdůvodňovat, zda nějakou práci pro společnost a v jaké míře vykonal a zda je jeho odměna adekvátní jeho výkonu. ***

• 7. 9. 2006 20:22

1234 (neregistrovaný)

myslel jsem to trochu jinak - že nebude jásat nad tím, kolik odvedl a zkoumat o kolik to vyšlo líp než kdyby si to vybral sám. a od začátku se snažím vysvětlit, že hlavně mluvím o eventualitě, že by jim byť by byli zaměstnanci či společníci chtěl něco platit či prodávat jako fyzickým osobám. často to dělají, a často za přemrštěné či naopak směšné ceny, a často pak nastupuje cena obvyklá. ale jiřka už mi vysvětlila, že tento způsob optimalizace rozhodně tazatel na mysli neměl:-))

• 7. 9. 2006 23:54

Jiřka (neregistrovaný)

Nevím, možná to tak myslel, ale pokud by chtěl něco platit či prodávat rodině, tak na to nemusí být zaměstnanci, sám jste to psal. Ale přece jen mně napadá něco, co si mohou psát zaměstnanci - cesťáky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).