Re: ukončení studia na univerzitě
Záleží na tom, jak ukončila studium. Pokud řádně státní zkouškou v červnu, pak náleží ještě sleva za červenec, pokud v tomto měsíci nebyla po celý měsíc zaměstnána nebo vedena na ÚP. Pokud školu jednoduše skončila bez závěrečné zkoušky a studentem přestala být v červnu, pak slevu naposledy za červen.
Ukončila studium řádně státní zkouškou, ale hned se nahlásila na ÚP. Tím tedy zaniká nárok na slevu v červenci. Opravit bych to měla až v RZ?
A vyskytl se mi tu ještě jeden problém! :( Student VOŠ dokončil první rok, od září je zaměstnán. Nárok na slevu na dítě je i za 7 a 8 nebo ne? Na ÚP veden nebyl ani nepodnikal. Děkuji předem za radu!
Pokud byla hlášena na ÚP už od 1.7. (nebo dříve) pak už za červen sleva neměla být. Já bych to radši opravila hned, ať z toho zbytečně FÚ nenapočítá penále za delší dobu.
Studenti VOŠ se berou jako studenti SŠ. Ti jsou považováni za studenty ještě v červenci i srpnu, pokud nebyli po celé tyto měsíce (tzn. od prvního do posledního) zaměstnaní nebo vedení na ÚP.
Ale teď mně došlo, že píšete, že dokončil první rok, tak to asi VOŠ nedokončil řádně, závěrečnou zkouškou, že ne? V tom případě by byla sleva naposledy jen za ten měsíc, na jehož počátku byl ještě studentem. Záleží na potvrzení školy, dokdy ho vedla jako studenta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.