Re: Penále FÚ-odvolání
to tam chcete napsat i to, že RK "rozhodila" kupní cenu na dvě části? asi to blbě chápu, ale chcete tím říct, že část ceny si vzal bokem bez zdanění (a ve skutečnosti to byla jako daň z převodu)? jestli jo, tak prosím dejte vědět, co vám na vaší žádost odepíšou:-)) nebo to napište jasněji, jestli to tak není.
zaráží mě, že "jakási" zmínka o informování je, tu klient opomenul, tím způsobil, že platba byla pozdě, a vy se přesto zlobíte na RK??
Nejprve si rozmyslete jestli se chcete odvolávat nebo jestli chcete žádat o prominutí penále. To jsou 2 různé věci!!!!!!! Podle mého názoru s odvoláním neuspějete. Je prokazatelné že částka byla uhrazena pozdě tak proti čemu byste se odvolávali?.......
O prominutí penále zažádat můžete (pokud je vyšší než 3tis. nutno vylepit kolek 1000Kč), ale rozhodně bych nepsala o rozdělení ceny:)))))))........
xxxxxxx
S tou cenou jsem se špatně vyjádřila - kupující uhradil celou částku realitce a ta převedla prodávajícímu částku sníženou o daň. V kupní smlouvě je napsáno, cituji:...." zbývající částku určenou na úhradu daně z př..., zprostředkovatel převede přímo příslušnému FÚ na úhradu této daně, a to na základě výzvy strany prodávající, resp. kupující. Uvedenou část kupní ceny vyplatí zprostředkovatel prodávajícímu tak, že jeho jménem uhradí daň z převodu předmětných nemovitostí"...to je celý odstavec ze smlouvy, pravděpodobně se to asi nedá napadnout, ta výzva tam je a to že klient odjížděl z posledního jednání s RK s tím, že už nemusí nic dělat, že vlastně všechnu tu zátěž ve vztahu k FÚ vzali za něj a už po něm nic nechtějí, daň zaplatí v termínu...
.........jak jsem psala dotaz, neměla jsem u sebe kupní smlouvu a teď když na to koukám, tak je tu jiný zajímavý odstavec, který specifikuje, že výzva k úhradě spočívá v tom, že prodávající realitce předloží kopii přiznání k dani z převodu nemovitostí s podacím razítkem FÚ,... neměl originál, natož kopii..
... díky za odpověď, toto asi skutečně nemá cenu řešit přes FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.