Re: Skončení PP, úřad PP, zdrav.poj.
Pro nahlášení do evidence ÚP je zápočtový list nutný. Pokud budete vedena v evidenci ÚP, nejste povinna platit za tuto dobu zdr. pojištění (plátcem je v tomto případě náš stát). Je však nutné na pobočce zdr. pojišťovny nahlásit tuto skutečnost na předepsaném tiskopise (příslušný kód pro tuto změnu je G.
Děkuju mockrát, já se ale na ÚP nahlásím až teď někdy (tedy až dostanu ten zápočtový list...), takže tam nějaké dny prodlení v placení zdrav.poj.mít budu... To bych měla asi doplatit, že?Ale nevím,jestli od té soboty nebo do pondělí. Ten tiskopis s kÓdem G podám já nikoliv ÚP? Ještě jsem totiž neslyšela, že by se s tím někdo dělal...
Na nahlášení máte 8 dní, zaměstnanec má ze zákona povinnost změny hlásit (ale je pravda, že málokdo toto plní). Ale ÚP (stejně jako všichni zaměstnavatelé) by měl toto také nahlásit. (Máma končila loni a dokonce ji na ÚP na tuto skutečnost upozornili :-) )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.