Vlákno názorů k dotazu Změna externí účetní v průběhu roku od Eva M. - Re: Změna externí účetní v průběhu roku Hmm, a...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2006 12:11

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Změna externí účetní v průběhu roku
    Hmm, a jaký důvod máte ke změně účetní v průběhu roku? Teda jestli se můžu zeptat... Mně se to nezdá šťastné. Chápala bych to v případě, že jste se stávající účetní VELICE nespokojeni a že je nutné vyměnit účetní, aby se zabránilo nějakým škodám. Chápu i případ náhlé vážné nemoci či úrazu původní účetní. Jinak by mi to moc jasné nebylo.

To, že slečna je akční (nic není problém, zakoupím, doučím se...) no to je sice hezké, ale nevím, jestli to svědčí spíš o dobře naučeném chování pro personální agentury nebo o skutečné ochotě a pracovitosti.

Z vašeho příspěvku nevidím důvod, proč je nutné měnit účetní hned a proč by nová účetní (pokud na ni teda trváte) nemohla pokračovat ve stejném účetním programu jako ta původní, zvlášť když si stejně bude muset zvykat na něco nového.

Jsem celkem dost zvědavá na názory ostatních.

• 21. 9. 2006 12:15

Eva M. (neregistrovaný)

>Hmm, a jaký důvod máte ke změně účetní v průběhu roku?
    >Teda jestli se můžu zeptat... Mně se to nezdá šťastné.
    >Chápala bych to v případě, že jste se stávající účetní
    >VELICE nespokojeni a že je nutné vyměnit účetní, aby
    >se zabránilo nějakým škodám. Chápu i případ náhlé vážné
    >nemoci či úrazu původní účetní. Jinak by mi to moc
    >jasné nebylo.
    >To, že slečna je akční (nic není problém, zakoupím,
    >doučím se...) to je sice hezké, ale nevím, jestli to
    >svědčí spíš o dobře naučeném chování pro personální
    >agentury nebo o skutečné ochotě a pracovitosti.

>Z vašeho příspěvku nevidím důvod, proč je nutné měnit
    >účetní hned a proč by nová účetní (pokud na ni teda
    >trváte) nemohla pokračovat ve stejném účetním programu
    >jako ta původní, zvlášť když si stejně bude muset
    >zvykat na něco nového. Jsem celkem dost zvědavá na názory ostatních.

PS: Jestli mohu mít dotaz: Čím si vás ta nová účetní získala natolik, že se kvůli ní zbavujete původní účetní? Znáte její práci a víte, jak je kvalitní, znalá, pracovitá, spolehlivá atd.? Nebo na vás udělalo dojem jen to, že slečna je akční a z berňáku (což se mi teda taky nezdá jako zcela ideální) a nabídla vám nižší cenu?
    Pozor - nižší cena nemusí být vždycky výhodou! Víte, co říkali Židi? "Nemám tolik peněz, abych si mohl kupovat levné věci." Abyste nešetřili na nesprávném místě... Kvalitní a zkušenou účetní byste měli dobře zaplatit, chrání vaše peníze.

• 21. 9. 2006 12:30

JS (neregistrovaný)

Já bych to taky vyrdžela s tou starou aspoň do nového roku. Je lepší, když si to uzavře sama, podá vše co je třeba k uzavření roku a od nového roku si nasmlouvejte novou. A přebírat nějaké účetní sestavy místo účtování leden-září se mi taky nezamlouvá. Stejně to musí projít, ať ví, co tam je a jak je zaúčtováno. Připadá mi to logičtější. Já jsem přebírala jednu firmu asi po dvou měsících jejího fungování a veškeré účetní doklady jsem znovu bušila do svého software. Byly to jen dva měsíce, ale stačilo to. Pouvažujte ještě, jestli to neodložit. Nevím, ale taky se mi nezdá, že by mohla slečna z FU podnikat ve vedení účetnictví.
    Byl to pouze můj názor.
    JS

• 21. 9. 2006 12:31

Dáša (neregistrovaný)

Klidně může přebrat během roku. Ale taky bych byla opatrná, dělala slečna už někdy někomu účetnictví ? jestli to netušíte, tak neděláte dobře. jestli dělala informovala bych se u předešlé firmy. Ale vsadím se, že ne. Akční slečně jistě připadá že to nic není, ale může vám v tom udělat pěkný brajgl a ze své pozice se vám může jednou za jakoukoliv kritiku nebo nespokojenost mstít. Nevypadá to jako promyšlený tah.

• 21. 9. 2006 12:32

HonzaT (neregistrovaný)

Já si teda hlavně nejsem jistý, žře státní zaměstnanec může podnikat, co Vy nato?

• 21. 9. 2006 12:47

Jarda (neregistrovaný)

Domnívám se, že se jedná o střet zájmů. Mám známého, který jako OSVČ dělal účetnictví, pak se nechal zaměstnat na FÚ a živnost nesmí provozovat (nevím jest-li ji pouze přerušil nebo zrušil).

• 21. 9. 2006 15:47

A (neregistrovaný)

Stačí přerušení činnosti.

• 21. 9. 2006 17:20

1234 (neregistrovaný)

zákon přesně stanoví, co nesmí dělat, že nesmí být nikde jednatelem atd atd...ale co vím, tak FŘ vyžaduje před přijetím zrušení ŽL - je to ošetřeno interními předpisy a mám dojem že i ve smlouvě.

• 21. 9. 2006 20:11

A (neregistrovaný)

>>>>>
    >>>>>PS: Jestli mohu mít dotaz: Čím si vás ta nová účetní
    >>>>>získala natolik, že se kvůli ní zbavujete původní
    >>>>>účetní? Znáte její práci a víte, jak je kvalitní,
    >>>>>znalá,
    >>>>>pracovitá, spolehlivá atd.? Nebo na vás udělalo dojem
    >>>>>jen to, že slečna je akční a z berňáku (což se mi
    >>>>>teda
    >>>>>taky nezdá jako zcela ideální) a nabídla vám nižší
    >>>>>cenu?
    >>>>>Pozor - nižší cena nemusí být vždycky výhodou! Víte,
    >>>>>co říkali Židi? "Nemám tolik peněz, abych si mohl
    >>>>>kupovat levné věci." Abyste nešetřili na nesprávném
    >>>>>místě... Kvalitní a zkušenou účetní byste měli dobře
    >>>>>zaplatit, chrání vaše peníze.
    >>>>
    >>>>Já si teda hlavně nejsem jistý, žře státní
    >>>>zaměstnanec
    >>>>může podnikat, co Vy nato?
    >>>Domnívám se, že se jedná o střet zájmů. Mám známého,
    >>>který jako OSVČ dělal účetnictví, pak se nechal
    >>>zaměstnat na FÚ a živnost nesmí provozovat (nevím
    >>>jest-li ji
    >>>pouze přerušil nebo zrušil).
    >>Stačí přerušení činnosti.
    Ověřeno praxí .(Asi jak kde)
    >
    >zákon přesně stanoví, co nesmí dělat, že nesmí být
    >nikde jednatelem atd atd...ale co vím, tak FŘ vyžaduje
    >před přijetím zrušení ŽL - je to ošetřeno interními
    >předpisy a mám dojem že i ve smlouvě.

• 21. 9. 2006 20:32

1234 (neregistrovaný)

jiný kraj, jiný mrav:-( ale přerušit lze snad jen na dva roky, ne?

• 21. 9. 2006 12:48

JS (neregistrovaný)

No já bych se taky přikláněla ke střetu zájmů. Mě nechtěli s ŽL na účetnictví ani ve vodárnách. Nevím, co by na to FÚ říkal, otázka, jestli to slečna nemá prohnané přes někoho nestranného.
    JS

• 21. 9. 2006 12:52

M. (neregistrovaný)

Protože moje sousedka se zajímala o práci na FU,vím, že by nesměla na ŽL dál vést komukoliv účetnictví, v případě, že by
    byla zaměstnána na FU. Z toho jasně vyplývá, že dotyčná
    povede úč. načerno. Je mi jasné, že podnikatel zřejmě chce mít nějakou známou na FU - což se může hodit, chce též ušetřit - to v případě, že nyní dostává od účetní fakturu a načerno to bude
    levnější, stejně si odpovídá za účto on sám. ALE je na zvážení,
    zda mu to nějaký ten užitek ve skutečnosti přinese.

Fakturu od účetní jistě dává do nákladů, peníze načerno buď vydělá také načerno nebo je musí dát ze svého zisku.
    Pokud je se stávající účetní spokojený - proč měnit???
    Ale to musí podnikatel sám!!! Jen mu přeji šťastnou volbu.

• 21. 9. 2006 13:51

1234 (neregistrovaný)

podnikat nesmí, pouze nakládat se svým majetkem - např. pronajímat byt. je to přímo zakázáno v zákoně. - 531/90, § 13 nemluvě o pracovním řádu a morálním kodexu.pokud toto nabídne, není dobrý zaměstnanec, proč si myslíte, že bude dobrá a loajální účetní?
    osobně bych s takovou slečnou vyběhl jak se smetím a byla by ráda, že ji neoznámím.
    nebude za nic ručit, nikde nebude její podpis, platit se dá jedině načerno, nemůže zastupovat...co vám přinese lepšího než ta původní?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).