Re: Ještě k dopravní nehodě - prosím
radit jak se z toho vyvlíknout vám nebudu. jen jediné, pokud projeví snahu odčinit svou vinu (peníze postiženým apod.), soud k tomu velmi přihlíží. je mi vás líto, stát se to může komukoliv, do svých dětí nevidíme, ale vemte to i ze strany těch zmrzačených.
Právní radu Vám bohužel nedám, jen něco z vlastní zkušenosti. Také jsme způsobili dopravní nehodu a nedopatřením jsme neměli zaplacené povinné ručení. Jenže naše nehoda se nedá porovnávat s tou vaší. U nás to byl jen takový lehký "ťukanec". Česká kancelář pojistitelů bude po synovy vymáhat celou škodu, kterou vyplatila za nabourané auto. Přistupují i na splátkový kalendář. Věřím i tomu, že zdravotní pojišťovna bude uplatňovat náhradu za léčbu. Ať syn počítá s tím, že bude řadu let splácet. Určitě bych investovala do dobrého právníka.
Tenhle Váš závěr mě naprosto dostal. Do teď jsem si myslel, že i malé dítě ví, že se nemá řídit pod vlivem alkoholu a trochu větší dítě tuší, co je povinné ručení.
Ať Váš syn dopadne jakkoliv, pořád na tom (bohužel) bude lépe, než ti chudáci, co zmrzačil!!!
Já si myslím, že se týká jen jeho, ale v případě, že by došlo k exekuci, pak jistě z televize a novin víte, jak exekutoři postupují, pokud ten, komu mají majetek zabavit, bydlí s někým. Zabaví všechno a pak musíte dokazovat, že věci byly vaše a ne synovy. Ale pokud s Vámi nebydlí, tak se Vás to v tomto smyslu netýká. Ovšem jak se k jeho dluhu (protože on jistě bude odsouzen platit hodně) postavíte Vy jako rodiče už je na Vás. A doufejte, že dostane jen podmínku, ale to opravdu netuším. Ale umím si představit, jak Vám musí být strašně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.