Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Vnitrostátní nákl. autodoprava nad 3,5 t od Zuzik - Re: Vnitrostátní nákl. autodoprava nad 3 Pro splnění vydání...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2006 12:36

    Zuzik (neregistrovaný)

    Re: Vnitrostátní nákl. autodoprava nad 3
    Pro splnění vydání koncese na vnitro nad 3,5 tuny musíte splňovat určitá kritéria. Jsou uvedena v živ.zákoně. Pokud je nesplníte Vy, můžete použít zastupující-odpovědnou osobu, která tato kriteria splňuje. Na vašem ŽÚ Vám sdělí všechny podrobnosti. Po doložení těchto formalit ai přes svůj ŽÚ požádáte o vydání konc.listiny, ŽÚ jej pošle na KÚ a tam už musíte doložit určité finanční krytí. Protože teprve začínáte, tak budou požadovat složení částky na speciální účet. Můžete se také obrátit na Podnikatelkou pojišťovnu a s ní uzavřít pojištění na tuto jistinu a nemusíte shánět peníze, ŽÚ toto uznává jako splnění podmínek pro vydání koncese. Všechny podrobnosti i částky najdete v živnostenském zákonu a podrobné informace získáte i telefonicky na Vašem živ.úřadě.

  • 9. 10. 2006 10:46

    DANA (neregistrovaný)

    Re: Vnitrostátní nákl. autodoprava nad 3
    Finanční způsobilost prokazujete dle zákona 111/1994 na odboru dopravy daňovým přiznáním, před začátkem podnikání - zahajovací výkaz. Předpokládám,že auto máte vložené do podnikání = obchodní majetek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).