Re: Správné vystavení dokladu
Pokud mě smysly neklamou,tak Vy obdržíte od firmy která Vám provedla práce fakturu,kde však nebude uvedeno DPH ,pokud jak píšete není plátce DPH(tzn.že Vy si dph nemůžete nárokovat) a vy vystavíte výdajový doklad (do svého účetnictví) na úhradu této faktury (opět bez DPH).Samozřejmě pokud jste platil hotově,měl by jste od té firmy obdržet jimi vystavený příjmový doklad na částku kterou jste uhradil.
Re: Správné vystavení dokladu
Také se omlouvám,ale v tomto si nejsem 100% jistá,zda stačí výdajový a příjmový doklad,zda není potřeba mít fakturu.Zatím jsem se s tím nesetkala,mě většinou všechny firmy (i neplátci DPH) vystavují fakturu s tím,že buď vystaví i příjmový doklad na hotovost nebo alespoň napíší na fakturu že hotovost přijaly.Dle mého názoru je to také lepší,že máte jeden doklad do evidence pohledávek (faktur) a spárujete si to s výdajovým dokladem-úhradou.Ale opravdu teď nevím,snad se vyjádří ještě někdo, kdo vám lépe poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.