Vlákno názorů k dotazu Správné vystavení dokladu od Zuzana - Re: Správné vystavení dokladu Pokud mě smysly neklamou,tak Vy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2006 13:25

Zuzana (neregistrovaný)

Re: Správné vystavení dokladu
    Pokud mě smysly neklamou,tak Vy obdržíte od firmy která Vám provedla práce fakturu,kde však nebude uvedeno DPH ,pokud jak píšete není plátce DPH(tzn.že Vy si dph nemůžete nárokovat) a vy vystavíte výdajový doklad (do svého účetnictví) na úhradu této faktury (opět bez DPH).Samozřejmě pokud jste platil hotově,měl by jste od té firmy obdržet jimi vystavený příjmový doklad na částku kterou jste uhradil.

• 7. 10. 2006 14:50

Jan (neregistrovaný)

Omlouvám se,napsal jsem,že vystavím Fa.,tj,omyl.Ona firma Fakturu nevystavila,takže stačí si podepsat výd.a příj.doklady na předanou hotovost,ano?

• 7. 10. 2006 15:15

Zuzana (neregistrovaný)

Také se omlouvám,ale v tomto si nejsem 100% jistá,zda stačí výdajový a příjmový doklad,zda není potřeba mít fakturu.Zatím jsem se s tím nesetkala,mě většinou všechny firmy (i neplátci DPH) vystavují fakturu s tím,že buď vystaví i příjmový doklad na hotovost nebo alespoň napíší na fakturu že hotovost přijaly.Dle mého názoru je to také lepší,že máte jeden doklad do evidence pohledávek (faktur) a spárujete si to s výdajovým dokladem-úhradou.Ale opravdu teď nevím,snad se vyjádří ještě někdo, kdo vám lépe poradí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).