Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Stanov.norem přirozených úbytků zásob od hela - Re: Stanov.norem přirozených úbytků záso normy pro maso uzeniny...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2006 14:27

    hela (neregistrovaný)

    Re: Stanov.norem přirozených úbytků záso
    normy pro maso uzeniny jsem kdysi opsala z učebnice pro řezníky,možná něco takového ještě existuje

  • 11. 10. 2006 0:37

    xxl (neregistrovaný)

    Re: Stanov.norem přirozených úbytků záso
    Zrovna moc neporadím, ale.... Udělejte smutné oči na účetní/ho u býv. ČSAD a účetní/ho v některé menší závodní kuchyni. Jinak - pokud jde o maso - tam snad ani není nutné se ztrátou zabývat.
    Dejme tomu např. u krkovice - zde je cena s kostí nějaká, u vykostěné bude samozřejmě vyšší, čili to není ztráta na váze. U masa jde hlavně o ztráty vysýcháním. Při účtování restaurace se u mě FÚ nikdy nepozastavil nad tím, že u potravin nebyly ztráty, protože tam je obrátka potravin tak rychlá, že nějaké vysýchání nebo rozprach u mouky, cukru ap. není vůbec čas.
    S naftou zkušenost nemám, ale já bych řekl, že budou spíše přebytky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).