Re: Stanov.norem přirozených úbytků záso
Zrovna moc neporadím, ale.... Udělejte smutné oči na účetní/ho u býv. ČSAD a účetní/ho v některé menší závodní kuchyni. Jinak - pokud jde o maso - tam snad ani není nutné se ztrátou zabývat.
Dejme tomu např. u krkovice - zde je cena s kostí nějaká, u vykostěné bude samozřejmě vyšší, čili to není ztráta na váze. U masa jde hlavně o ztráty vysýcháním. Při účtování restaurace se u mě FÚ nikdy nepozastavil nad tím, že u potravin nebyly ztráty, protože tam je obrátka potravin tak rychlá, že nějaké vysýchání nebo rozprach u mouky, cukru ap. není vůbec čas.
S naftou zkušenost nemám, ale já bych řekl, že budou spíše přebytky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.